Celebrități cu origini moldovenești
În diferite colțuri ale planetei, multe celebrități, ale căror nume sînt legate de țara noastră, încîntă lumea și cuceresc inimile cu talentul lor.
De exemplu, știați oare că Natalie Portman are rădăcini moldovenești?
Portman este numele bunicii sale, care a locuit la Chișinău. Și părinții lui Natalie au trăit la Chișinău, și mama viitoarei vedete a cinematografiei mondiale a învățat la Școala №30 din capitală. Anume mama, care era pictoriță, și-a dorit ca Natalie să devină actriță.
Ecaterina Bespeatîh – top-model al agenției „Metropolitan" din Paris.
Fata din Bender a venit la Paris pentru a deveni modelul preferat a lui Yves Saint Laurent și a reușit!
Iulia Șarșacova – Miss Bikini World-2004. Cînd nu avea nici 15 ani, ea singură a plecat la concursul din Japonia, atît de mare era dorința de a deveni celebră! Astăzi ea este prezentatoare la un post de televiziune din Albania și modelul unei mari companii producătoare de lenjerie intimă.
Mila Kunis (numele ei real este Milena) – vedetă de la Hollywood.
Frageda copilărie și-a petrecut-o în orașul Cernăuți (oraș vechi moldovenesc, pînă la 1775 s-a aflat în componența Țării Moldovei). În America, familia s-a mutat cînd Mila era încă mică.
Lilia Amarfii – vedetă a operetei ruse. S-a născut în Orhei. Deși Lilia, despre care vorbește acum toată Moscova, a trăit în Moldova doar în copilărie, ea nu-și uită țara și rădăcinile.
Larisa Verbițkaia spune „bună dimineața" tuturor locuitorilor din CSI. Dar cariera ei de prezentatoare TV a început anume la Chișinău.
Sofia Rotaru – ucraineanca cu rădăcini moldovenești. Tatăl Sofiei a fost viticultor, mama ei a lucrat la piață. Sofia era al doilea copil în familie, din cei șase. Acasă toți vorbeau limba moldovenească. În general, atmosfera multiculturală a avut o influență foarte mare asupra viitoarei cîntărețe. Astfel, sora ei Zina, care a orbit de mică și de aceea avea un auz fin și memorie minunată, asculta melodii rusești la radio și o învăța pe Sofia să le cânte și, totodată, să comunice în această limbă. Anume sora Zina a devenit prima profesoară de canto pentru Sofia și călăuza ei în lumea muzicii și artelor.
Prima doamnă a Americii este îmbrăcată de o moldoveancă!
Designerul Diane von Furstenberg a recunoscut pentru o revistă din Los Angeles că își trage rădăcinile din Moldova. Tatăl ei este originar din municipiul Chișinău.
Prima soție a lui Esenin a fost originară din Bender. Zinaida, exclusă din gimnaziul din Bender pentru activitatea ei revoluționară, s-a mutat la Moscova, unde l-a cunoscut pe Esenin.
Isabella Kremer a devenit celebră în toată lumea nu numai ca interpretă de cântece și romanțe, dar și ca o mare actriță. Isabella este originară din Bălți.
Nita Raya (Raya Jurkovici) – cîntăreață, dansatoare și actriță franceză. S-a născut la Chișinău, dar împreună cu familia s-a mutat cu traiul în Franța.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1422-1432
- Populația:
- 2055 locuitori
Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.
Comentarii
(1)