12 noiembrie 2013, 15:26 Realitatea moldovenească views 5339
12 noiembrie 2013, 15:26 Realitatea moldovenească views 5339

În Moldova a fost lansat un registru electronic al armelor


Foto: moldpres.md

Toate datele despre arme şi deţinătorii acestora vor putea fi găsite de inspectoratele de poliţie din ţară într-un registru electronic al armelor, lansat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean, fiecare inspectorat de poliţie din ţară a fost dotat cu calculatoare şi alte echipamente IT, prin intermediul cărora pot introduce în registru date despre armă şi deţinătorul ei, pot face schimb on-line de date şi accesa pe canale securizate datele disponibile fără să mai trimită unele demersuri în scris.

„Acest fapt contribuie la sporirea eficienţei în activitate şi la accelerarea procedurilor implicate, în special, în contextul investigaţiilor penale privind utilizarea şi circulaţia armelor mici şi uşoare", a menţionat Recean.

„Proiectul va asigura creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului prin instituirea unui mecanism modern de control al armelor mici şi uşoare în Republica Moldova", a declarat Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca.

Proiectul atinge suma de 113.000 de dolari SUA, bani oferiţi de Guvernul României prin intermediul unui proiect implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

În Republica Moldova există 53421 de posesori de arme.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , politia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
490 locuitori

Maximeni este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 490 de oameni. Satul Maximeni a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.