11 noiembrie 2013, 12:14 Realitatea moldovenească views 6080
11 noiembrie 2013, 12:14 Realitatea moldovenească views 6080

Ambii părinţi îşi vor putea lua concediu la naşterea copilului


Foto: tv7.md

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei propune introducerea în Codul Muncii a noţiunii de „concediu paternal". Acesta va putea fi oferit ambilor părinţi concomitent în primele 2 luni de la naşterea copilului, pentru o perioadă de 28 de zile calendaristice, transmite tv7.md.

Pe perioada concediului dat salariatul va primi o îndemnizaţie paternală, care nu poate fi mai mică decît valoarea salariului mediu lunar. Îndemnizaţia va fi achitată din fondul de salarii al unităţii în care este angajat. În proiect se menţionează că angajatorii vor fi obligaţi să încurajeze salariaţii să beneficieze de concediul paternal. Cei care le vor vor crea impedimente vor fi sancţionaţi.

Directorul Asociaţiei „Copil, Comunitate, Familie" Moldova, Liliana Rotaru, a declarat pentru IPN că un asemenea proiect este binevenit deoarece va ajuta întreaga familie. „În primele luni de la naştere, mamele au foarte mare nevoie de ajutor, de susţinere, de sprijin, atît fizic, cît şi emoţional. Multe dintre femei se confruntă cu depresie post-natală şi în această situaţie soţul va putea fi alături pentru a o ajuta. Este foarte important să fie tatăl alături de mamă şi bebeluş, pentru că se împart şi responsabilităţile pentru îngrijirea copilului", a spus directorul asociaţiei.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

copii , munca , concediu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
1648 locuitori

Porumbeşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Porumbeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Satul Porumbeşti a fost menționat documentar în anul 1822.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.