07 noiembrie 2013, 09:50 Realitatea moldovenească views 9059
07 noiembrie 2013, 09:50 Realitatea moldovenească views 9059

Sondaj: Majoritatea moldovenilor cred că RM merge într-o direcţie greşită


Foto: trm.md

Peste 62% dintre cetăţeni consideră că evenimentele din interiorul ţării se desfăşoară într-o direcţie greşită, iar 18% – într-o direcţie bună. Acest lucru îl arată datele sondajului de opinie „Vox Populi – noiembrie 2013”, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova şi făcut public pe 6 noiembrie, informează trm.md.

Majoritatea populaţiei, 66% din respondenții sondajului, consideră că reformele din ţara noastră nu sunt eficiente şi doar 16% le apreciază pozitiv. Aproape 70% din intervievaţi spun că politicile statului şi reformele efectuate în ţară ar satisface necesităţile majorităţii cetăţenilor, dacă ele ar fi realizate nu de formă, dar ca schimbări adevărate.

Totodată, 67% din cetățeni sunt de părere că reformele trebuie discutate şi orientate spre cetăţeni. Circa o pătrime din respondenţi insistă ca reformele să fie implementate în conformitate cu standardele europene, în timp ce 19% cer ca ele să corespundă cu cele din Federaţia Rusă.

Sondajul a fost realizat în perioada 21 octombrie-2 noiembrie pe un eșantion de aproape 1200 de persoane. Marja de eroare este de 2,8 la sută.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sondaj , moldovenii , reforma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
543 locuitori

Vinogradovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vinogradovca, Ciumai și Mirnoe. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Taraclia și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 543 de oameni. Satul Vinogradovca a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.