02 noiembrie 2013, 11:22 Realitatea moldovenească views 5876
02 noiembrie 2013, 11:22 Realitatea moldovenească views 5876

Comunicat de presă al Delegaţiei RM în CUC


Foto: moldpres.md 

La 31 octombrie a avut loc şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC), în cadrul căreia au fost continuate discuţiile ce ţin de subiectul introducerii de către partea transnistreană la 22 mai curent a unui contingent militar suplimentar în or. Bender, raion cu regim sporit de securitate, fără o coordonare prealabilă cu Comandamentul Militar Unificat şi CUC, a relatat pentru MOLDPRES Delegaţia R. Moldova în Comisia Unificată de Control.

Delegaţia Republicii Moldova în CUC a reiterat cererea privind evacuarea contingentului militar avînd în vedere faptul că acţiunea unilaterală a structurilor de la Tiraspol reprezintă o gravă încălcare a documentelor fundamentale ce reglementează activitatea operaţiunii de pacificare şi a Comisiei. Delegaţia transnistreană, abătîndu-se de la agenda de lucru, a insistat pe ideea că decizia privind evacuarea contingentului militar poate fi luată doar „la pachet” cu scoaterea, pe timp de noapte, a militarilor moldoveni de pe teritoriul Statului Major Unit al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii din or. Bender. Poziţiile divergente ale delegaţiilor pe subiectele în cauză nu au permis Comisiei să ia o decizie pe marginea acestei chestiuni.

Totodată, delegaţiile au făcut un schimb de păreri şi pe alte chestiuni sensibile privind activitatea Comisiei şi a Comandamentului în Zona de Securitate, astfel a fost constatată necesitatea găsirii unei soluţii de compromis pentru deblocarea activităţii CUC şi s-a convenit asupra continuării examinării subiectelor de pe agendă la următoarea şedinţă, care va avea loc la 7 noiembrie 2013.

Cuvinte cheie:

CUC , delegatie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Tiraspolul Nou este un oraș în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Tiraspol și la 77 km de Chișinău. Orașul Tiraspolul Nou a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.