06 octombrie 2013, 12:47 Realitatea moldovenească views 6531
06 octombrie 2013, 12:47 Realitatea moldovenească views 6531

Au fost premiaţi învingătorii Concursului "Polobocul de Aur", ediţia a XII-a


Şase producători de vin de casă din raioanele Străşeni, Ungheni, Căuşeni, Orhei, Ialoveni şi Cahul au fost desemnaţi învingători ai Concursului "Polobocul de Aur", ediţia a XII-a.

Ceremonia a avut loc astăzi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în cadrul Sărbătorii Naţionale a Vinului, care se desfăşoară în perioada 5-6 octombrie. Învingătorii au fost premiaţi de către Camera de Comerţ şi Industrie, organizatorul concursului. Premiul mare este "Polobocul de Aur" - un butoi de 120 de litri, informează MOLDPRES.

Igor Corman, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, în cuvîntul de salut adresat cîştigătorilor concursului, a accentuat că a devenit deja o tradiţie acest eveniment. "Vinul este ca o artă, încălzeşte spiritul şi sufletul. Republica Moldova este o ţară mică, dar graţie acestui produs a devenit cunoscută în întreaga lume", a subliniat Igor Corman şi a apreciat ideea CCI de a organiza concursul "Polobocul de Aur"

La rîndul său, Gheorghe Cucu, preşedinte al CCI, a menţionat că, pe an ce trece, tot mai mulţi vinificatori participă la acest concurs şi "Polobocul de Aur" are o popularitate din ce în ce mai mare. Pe parcursul celor 12 ediţii au fost prezentate mai mult de 6800 de mostre de vin, dintre care peste 120 au devenit învingătoare.

"Concursul respectiv este organizat cu scopul de a-i remarca pe cei mai buni producători de vin de casă, a promova tradiţiile naţionale de fabricare a vinurilor în condiţii casnice, a ridica cultura de consum şi a facilita schimbul de experienţă între producătorii de vinuri. "Vinificaţia este nu doar o ramură a economiei Moldovei, ci o datină seculară a plaiului şi a poporului nostru", a remarcat Gheorghe Cucu.

Pentru "Polobocul de Aur 2013" au concurat peste 500 de vinuri de casă, 100 dintre care au ajuns la etapa naţională. Cei mai activi au fost fermierii din raioanele Cahul, Căuşeni, Sîngerei, Făleşti, Comrat, Ceadîr-Lunga, Taraclia, Vulcăneşti, Călăraşi, Orhei, Teleneşti, Rezina, Străşeni, Ialoveni, Anenii Noi şi Criuleni, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
4151 locuitori

Cocieri este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cocieri şi Vasilievca. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4151 de locuitori. Satul Cocieri a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.