Ambasadorii UE au exprimat susţinere deplină Republicii Moldova în aspiraţiile sale europene
Foto: trm.md |
Prim-ministrul Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorii Comitetului pentru Politică şi Securitate al Consiliului Uniunii Europene (COPS), reuniţi la Chişinău, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.
Prim-ministrul a salutat prezenţa diplomaţilor europeni în Republica Moldova, menţionînd că vizita lor în această perioadă crucială pentru ţara noastră demonstrează sprijinul şi atitudinea extrem de importantă faţă de aspiraţiile sale europene. Iurie Leancă a reconfirmat determinarea Guvernului de a continua avansarea agendei de integrare europeană a Republicii Moldova, în pofida provocărilor interne şi externe.
Şeful Executivului a menţionat că o componentă esenţială a agendei Guvernului o constituie reformele structurale profunde aliniate standardelor şi principiilor europene, printre care reforma justiţiei şi consolidarea statului de drept, îmbunătăţirea mediului de afaceri, lupta cu corupţia şi asigurarea unei mai mari transparenţe a actului de guvernare.
Prim-ministrul a accentuat că Republica Moldova are nevoie de sprijinul UE şi al statelor membre pentru parafarea Acordului de Asociere în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius şi semnarea acestuia pe durata mandatului actualei Comisii Europene şi a Parlamentului European. Premierul a mai menţionat că la fel de importantă este şi avansarea Republicii Moldova spre etapa finală a dialogului privind regimul de vize.
Ambasadorii au exprimat deplina susţinere a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Oficialii europeni au menţionat importanţa continuării reformelor şi avansării pe calea modernizării ţării în diverse domenii.
Comitetul pentru Politică şi Securitate al Consiliului Uniunii Europene constituie o verigă importantă a procesului decizional intern al UE în domeniul Politicii Externe şi de Securitate Comune a UE. Funcţiile cheie ale COPS includ monitorizarea evoluţiilor situaţiei internaţionale şi pregătirea abordării strategice a UE în context internaţional, inclusiv în situaţii de criză sau conflict. Toate deciziile privind contribuţia sau implicarea UE în procesul de reglementare transnistreană înainte de a fi adoptate de Consiliul Miniştrilor UE sînt discutate şi aprobate în cadrul reuniunilor COPS.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1727
- Populația:
- 787 locuitori
Molochișul Mare este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 116 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mare alcătuia 787 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mare a fost menționat documentar în anul 1727.
Comentarii
(0)