15 septembrie 2013, 10:40 Realitatea moldovenească views 3729
15 septembrie 2013, 10:40 Realitatea moldovenească views 3729

Concursul „Cel mai bun pădurar” a desemnat învingătorii


Foto: moldpres.md

„Cel mai bun pădurar” al anului 2013 a devenit Anastasia Ciobanu, Întreprinderea Silvică Călăraşi, care a fost desemnată la etapa finală a acestui concurs profesional, desfăşurată ieri la Lozova, Străşeni, în Rezervaţia naturală „Codrii”. Pe locul doi s-a clasat Ion Movileanu, Întreprinderea Silvică Nisporeni, iar cea de-a treia poziţie a fost ocupată de Dumitru Samson, Întreprinderea Silvică „Hînceşti–Silva”, comunică MOLDPRES.

Scopul general al concursului “Cel mai bun pădurar” care se organizează în fiecare an de către Agenţia de Stat “Moldsilva” este de a spori pregătirea profesională de ordin teoretic şi aplicativ a pădurarilor, a ridica nivelul de gospodărire a fondului forestier şi cinegetic. Concursul are loc în baza unui regulament aprobat printr-o hotarîre comună a Agenţiei "Moldsilva" şi Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură "Sindsilva"

Astfel, cîstigătorii etapei locale desfăşurate pe parcursul lunii august în cadrul ocoalelor silvice şi mai apoi în întreprinderile silvice au fost supuşi unor probe teoretice şi practice precum întocmirea proceselor-verbale asupra cazurilor de contravenţii silvice, determinarea speciei de arbori după seminţe, puieţi şi frunze, determinarea speciei după lemn, determinarea produselor accesorii ale pădurii, determinarea speciei de vînat după urme. În acest an au fost incluse două probe noi - secţionarea fusului pe sortimente cu motoferăstrăul şi îndemînarea de a călări.

La ediţia 2013 a concursului s-au înscris 24 de pădurari din R. Moldova şi 3 din România. Cîştigătorilor le-au fost înmînate diplome şi premii băneşti.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.