|
Remanieri în guvern: da vorbărie a fost..!
„Ce a fost asta?”, a scris expertul economic Veaceslav Ioniță pe rețelele de socializare, după ce prim-ministrul Dorin Recean a anunțat luni seară remanierea guvernamentală anunțată demult. „Mari schimbări în a.2024. De al o marți vom trăi mai bine”, - i s-a răspuns în comentarii.
Schimbările efectuate în Cabinetul de Miniștri într-adevăr uimesc prin lipsa de duritate. Mai ales după ce, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, la postul de televiziune Moldova 1 Maia Sandu a declarat cu voce tare, că „am făcut multe greșeli, chiar dacă intențiile noastre au fost bune” și a promis, dacă va fi aleasă, că vor avea loc schimbări în executiv, pentru că „am auzit cerințele și mai ales în ce domenii oamenii așteaptă ca lucrurile să fie făcute mai bine”.
Bun, admitem că la o întâlnire cu candidata la președinție Maia Sandu, alegătorii s-au jeluit pe ministrul Agriculturii Vladimir Bolea și au cerut să fie destituit. De altfel, zilele trecute demisia lui a fost cerută din nou de fermieri, care acuză șeful Ministerului Agriculturii de „incompetență și atitudine nepotrivită” față de problemele pe care trebuie să le rezolve în domeniul său, precum și de faptul, că „ministrul Bolea protejează interesele holdingurilor agricole din offshore în detrimentul intereselor naționale și a producătorilor locali” .Vladimir Bolea a fost înlăturat... dar numai pentru a fi transferat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării regionale în locul lui Andrei Spînu, care a demisionat.
Unde-i logica? Dacă Bolea nu a fost destul de bun pentru a face față sectorului agricol, ce rost are să-i încredințezi o direcție și mai dificilă? La conferință de presă în care a anunțat remanierea în echipa sa, întrebat de jurnaliști „de ce a fost posibilă o astfel de remaniere cu Bolea?”, premierul Dorin Recean a răspuns că totul este logic - „La Ministerul Agriculturii dl Bolea a implementat o agendă foarte complexă, cuprinzătoare și necesară, iar acum va conduce un alt minister important - Infrastructura și Dezvoltarea Regională.” Potrivit premierului, noul ministru trebuie să „revitalizeze sectorul construcțiilor, care este foarte important pentru creșterea economică, precum și să reorganizeze calea ferată”.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1528
- Populația:
- 1959 locuitori
Bulboci este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulbocii Noi și Bulboci. Satul este aşezat în lunca rîului Căinari la distanța de 24 km de oraşul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1959 de oameni. Pentru prima dată satul este menționat documentar în anul 1528.
Comentarii
(0)