02 septembrie 2013, 15:21 Realitatea moldovenească views 7685
02 septembrie 2013, 15:21 Realitatea moldovenească views 7685

Tinerii moldoveni vor beneficia de 10 burse la studii de licenţă, masterat sau doctorat în Cehia


Foto: yupi.md

Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului al Republicii Cehe oferă cetăţenilor moldoveni 10 burse la studii de licenţă, masterat sau doctorat pentru anul academic 2014-2015. Bursele presupun cazare în căminele studenţeşti şi o susţinere financiară lunară de circa 150 de euro. Din cele 10 burse, 2 sunt pentru cetăţenii Republicii Moldova din regiunea transnistreană.

Doritorii de a aplica la program o pot face on-line, în baza unui formular care poate fi descărcat pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova. Cu studiere în limba cehă au fost oferite 7 burse la următoarele specialităţi: agricultură, economie; ecologie, managementul resurselor umane, specialităţi tehnice şi medicină. Cu studiere în limba engleză sunt 3 burse: în agricultură, economie şi informatică.

Solicitată de IPN, şefa Direcţiei relaţii internaţionale şi integrare europeană în cadrul Ministerului Educaţiei, Ludmila Pavlov, a spus că rezultatele concursului de burse vor fi anunţate în primele luni ale anului 2014. „Astfel de burse se oferă de circa 10 ani. Dacă în primii ani Cehia oferea 4-5 burse, în ultimii ani numărul acestora a crescut cu pînă la 10 burse”, a spus responsabila de la minister.

Actualmente în Cehia studiază circa 100 de cetăţeni moldoveni cu burse oferite de statul ceh.

 

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

bursa , studii , Cehia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1448 locuitori

Păpăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Păpăuți este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina, și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului Păpăuți constituie 1448 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.