|
Victor Marahovschi: „Unitatea și integritatea țării trebuie păstrate prin orice mijloace pașnice!
Actualele autorități ale Moldovei permit aderarea republicii la Uniunea Europeană fără regiunea transnistreană, ca și cum ar fi în două etape: mai întîi un mal, apoi celălalt, însă acest lucru poate duce la stabilirea cu malul stîng a unor frontiere deja nu administrative, ci interstatale, iar unitatea și integritatea țării trebuie păstrate prin orice mijloace pașnice
O astfel de opinie a exprimat activistul civic Victor Marahovschi în noul său mesaj video, relatează Noi.md.
El a menționat că securitatea Uniunii Europene prevede un principiu strict și clar de control și supraveghere a propriilor frontiere. Acest lucru înseamnă că, după aderarea Moldovei la UE, vom fi separați de malul stîng nu prin frontiere administrative, ci prin frontiere interstatale, ceea ce va fi, de fapt, o recunoaștere a Transnistriei ca stat separat.
Victor Marahovschi a reamintit că în istoria lumii există foarte puține cazuri în care țările au renunțat pur și simplu la propriile teritorii. Dimpotrivă, majoritatea conflictelor militare au fost purtate cu scopul de a extinde teritoriile sau pentru integritatea teritorială.
„Se pare că noi singuri renunțăm la teritoriul nostru, unde locuiesc aceiași moldoveni. De dragul a ce s-au desfășurat toate aceste negocieri „5+2” etc.. Se primește că de dragul aderării la Uniunea Europeană sîntem gata să renunțăm la teritoriul nostru, la limbă, la educație, la Nistru - unul dintre cele mai mari rîuri din Europa, care va deveni un rîu de frontieră în loc de unul intern. De la multe alte lucruri. Scopul justifică mijloacele?”, se întreabă activistul civic.
Potrivit lui, este ca într-o familie, cînd din doi copii unul este obraznic.
„Îl trimitem imediat la orfelinat? Sau lucrăm asupra relațiilor reciproce în familie și a educației lui? Astăzi nu este dorită Transnistria, mîine Găgăuzia, poimîine Bălți, Soroca. Și ce va rămîne din Moldova, deja mică. Cu ce vom intra în Uniunea Europeană? Doar cu Chișinăul. Și asta, probabil, nu în întregime: nu luăm în calcul sectoarele Botanica de jos și Sculeni -ele sunt mereu inundate după ploi, iar la Muncești este neplăcut mirosul de la stația de epurare, care, de asemenea, nu corespunde standardelor europene”, a declarat Victor Marahovschi.
El a subliniat că nu trebuie să facem acest lucru.
„Moldova este o țară multinațională! Actuala și viitoarea conducere a țării nu trebuie să uite acest lucru! Prin urmare, unitatea și integritatea trebuie să fie păstrate prin orice mijloace! Prin orice mijloace pașnice! Dacă nu ne prețuim pe noi înșine și nu avem grijă de ceea ce avem, nimeni nu o va face pentru noi! Și vom fi tratați ca o mamă care a scăpat de copilul obraznic...”, a spus activistul civic.
Sursa:
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Au fost făcut publice detaliile operațiunii de evacuare a cetățenilor moldoveni din Liban
- Anunț important al Ambasadei Republicii Moldova în Israel
- Update: Cîți moldoveni au cerut să fie evacuați din Liban
- Uraganul Milton fără precedent: Un nou record al forței distructive (+Foto)
- Conștiința: Aspectul Cultural și Înțelegerea Științifică
- 595 de grame de aur pur: cum a găsit un australian
- Trump a declarat dispariția a 325.000 de copii migranți: noi detalii despre situația îngrijorătoare…
- Buncărele elitelor din Noua Zeelandă: Cum se pregătesc miliardarii pentru apocalipsă
- Luxul este abilitatea de a merge către propriile obiective
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1580
- Populația:
- 509 locuitori
Bogdăneşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Grimeşti, Bezeda și Bogdăneşti. Satul Bogdăneşti este situat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni, la 27 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 250 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 509 oameni. Satul Bogdăneşti din ţinutul Hotin este atestat documentar între anii 1580-1581.
Comentarii
(0)