01 octombrie 2024, 09:30 Realitatea moldovenească views 194
Denis Nedeoglo: „Autoritățile încearcă să păcălească cetățenii Moldovei”
01 octombrie 2024, 09:30 Realitatea moldovenească views 194

Denis Nedeoglo: „Autoritățile încearcă să păcălească cetățenii Moldovei”

Autoritățile încearcă să păcălească cetățenii Republicii Moldova, prin acordarea întregii atenții viitoarelor alegeri prezidențiale, dar distrăgînd-o prin toate mijloacele de la cel mai important lucru - referendumul pe tema acordării dreptului Parlamentului, în care Partidul Acțiune și Solidaritate deținea majoritatea, de a modifica Constituția țării după bunul plac, or anume acesta este scopul principal.

O astfel de opinie a exprimat activistul civic, arhitectul Denis Nedeoglo, relatează Noi.md.

Potrivit lui, ideea este foarte simplă. Dacă cetățenii vor vota la „referendum” și vor face jocul actualelor autorități, atunci actualul parlament va adopta decizia, în cel mai scurt timp posibil, pînă la alegerile parlamentare, de lichidare a ultimelor atribute ale statalității Republicii Moldova.

Denis Nedeoglo crede că anume acesta este scopul principal cu care toți deputații PAS au fost „tîrîți” în fotoliile de stat de către manipulatorii lor occidentali.

„Dar și votarea „împotrivă” nu este o garanție fără contracararea falsificării rezultatelor. Și, avînd în vedere capturarea totală a CEC și a sistemului judiciar, mă tem că țara nu va putea evita confruntarea deschisă”, a declarat Denis Nedeoglo.

El a îndemnat cetățenii să nu uite că dreptul de a decide viitorul țării este dreptul lor, iar nu trebuie să cedeze acest drept nimănui.

"De aceea ne-a fost dat, pentru ca politicienii și birocrații să nu ne poată decide viitorul împotriva intereselor noastre! Sub niciun pretext! Doar noi trebuie să schimbăm Constituția! Iar reprezentanții noștri din Parlament trebuie să lucreze în baza Constituției pe care noi, cetățenii, am definit-o pentru ei. Acestea sunt liniile roșii care nu le permit să comită o anarhie totală și să ne vîndă”, a subliniat activistul civic.

Fostul președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova, Dumitru Pulbere, de asemenea, consideră că viitorul referendum constituțional, inițiat de Maia Sandu, urmărește să pună pe roate un plan de modificare a Constituției în afara normelor de drept.

„Ce nu este în regulă cu referendumul?” - citiți în articolul analitic al Noi.md cu același titlu la următorul link.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
2453 locuitori

Sagaidac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Sagaidac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2453 de oameni. Satul Sagaidac a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.