|
Stoianoglo: „Decizia privind aderarea țării la sancțiuni internaționale ar trebui luată doar în cadrul unui referendum național”
Republica Moldova s-a aliniat sancțiunilor europene împotriva sistemului de remiteri de bani „Zolotaya Korona”.
Moldova s-a alăturat sancțiunilor europene împotriva transferurilor de bani „Coroana de Aur”, dar ar fi putut să nu ia o decizie atît de importantă, avînd în vedere că sute de mii de cetățeni de-ai săi lucrează în Rusia.
Această opinie a fost exprimată de fostul procuror general, candidat la președinția Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, relatează Noi.md.
Potrivit acestuia, există țări europene în care sancțiunile internaționale sînt supuse votului prin referendumuri naționale. Acestea sînt state neutre.
”Spre exemplu, recent, în Elveția a fost inițiat un referendum pe un subiect similar. Elvețienii, după cum se știe, nu ezită să organizeze referendumuri pe teme ce țin de principalele probleme ce vizează politicile statului - un exemplu clar de democrație și grijă față de propriii cetățeni, în raport cu ceea ce vedem la noi în țară”, a spus Alexandr Stoianoglo.
El a menționat că ideea neutralității îi reunește pe marea majoritate a cetățenilor moldoveni – atît pe cei pro-UE, cît și pe cei care nu sînt entuziasmați de aceasta.
Fostul procuror general, candidatul la președinția Republicii Moldova consideră că noi avem nevoie de o lege clară privind statutul de neutralitate al Republicii Moldova.
”Aceasta ar clarifica prevederile deja existente în Constituție. În acest context, deciziile legate de aderarea țării la sancțiuni internaționale ar trebui luate doar prin plebiscit național. Orice altă abordare ar duce la situația pe care o vedem astăzi: o minoritate aflată la putere, autointitulată „cei mai buni oameni”, discriminează o majoritate absolută. Acționează în mod perfid, secret și lipsit de onestitate - un comportament inacceptabil pentru un stat care pretinde că respectă supremația legii și democrația”, a declarat Alexandr Stoianoglo.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 1835 locuitori
Cuhureştii de Jos este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cuhureștii de Jos și Țipordei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Florești și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Cuhureştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1437.
Comentarii
(0)