|
Stoianoglo: „În Moldova ar trebui de interzis acordarea azilului persoanelor care au comis infracțiuni grave în alte state”
În Moldova trebuie modificată legislația prin care să fie interzisă acordarea azilului persoanelor care au comis infracțiuni grave în alte state.
O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general, candidat la președinția Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, relatează Noi.md.
Comentînd crima senzațională din sectorul Rîșcani al capitalei, cînd un bărbat a fost împușcat mortal în plină stradă, în plină zi, el a declarat că, ca fost procuror, nu poate spune că acesta este un caz tipic pentru Republica Moldova.
”Chiar și așa, el ne duce spre concluzii foarte îngrijorătoare. Acest incident grav, produs în plină stradă, la orele amiezii, cînd un killer înarmat se plimbă nestingherit printre oameni cu copii, evidențiază o realitate alarmantă. Sugerează că infractorii nu se tem de pedeapsă și că simt o anumită libertate în acțiuni. De asemenea, indică la faptul că în țară există circulația ilegală a armelor. Toate acestea reprezintă o amenințare pentru siguranța cetățenilor. Iar siguranța cetățenilor este, prin definiție, valoarea principală în orice societate”, a subliniat Alexandr Stoianoglo.
Potrivit lui, trebuie folosite toate instrumentele disponibile: atît operative, cît și de investigație. Pentru aceasta, tot sistemul organelor de drept trebuie să acționeze cu promptitudine și eficiență, nu doar în reacția post-factum, ci și în prevenirea unor asemenea tragedii.
Fostul procuror general a menționat că din declarațiile autorităților știm că au identificat cîtiva complici la comiterea asasinatului. Totuși, rămîne o întrebare esențială: cum a fost posibilă comiterea unei astfel de crime, dacă riscurile erau cunoscute?
El a menționat că este alarmant atunci cînd membrii unor grupări criminale care au comis crime grave în alte state, obțin, fără restricții, adăpost pe teritoriul Republicii Moldova.
”Este evident că ei sînt ținte pentru adversarii lor și, în consecință, pun în pericol viața și siguranța cetățenilor noștri. Iată de ce, consider că modificarea legislației prin care să fie interzisă adăpostirea unor astfel de indivizi pe teritoriul țării noastre, este o chestiune vitală pentru ca asemenea cazuri să nu mai aibă loc”, a declarat Alexandr Stoianoglo.
Sursa:
- Cînd speră România să adere la spațiul Schengen
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1489
- Populația:
- 2233 locuitori
Şişcani este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drojdieni și Şişcani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2233 de oameni. Satul Șișcani a fost menționat documentar în anul 1489.
Comentarii
(0)