26 august 2013, 14:13 Realitatea moldovenească views 8285
26 august 2013, 14:13 Realitatea moldovenească views 8285

Studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au depus jurămîntul militar


Foto: moldpres.md

Studenţii anului I ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au depus jurămîntul militar în cadrul unei ceremonii, desfăşurate ieri la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate” din capitală, informează MOLDPRES.

Viceministrul Apărării, Igor Panfile, a felicitat cei 69 de studenţi cu ocazia depunerii jurămîntului de credinţă Patriei, menţionînd că de seriozitatea cu care vor însuşi arta militară depinde întreaga lor carieră. „Dumneavoastră sînteţi viitorul Armatei Naţionale, promotorii schimbării. Prin urmare, aveţi obligaţia şi responsabilitatea, în patru ani de studii, să fiţi perseverenţi, să investiţi în cunoştinţe şi să înţelegeţi că viitorul aparţine celor buni la carte. Pentru că numai un corp de ofiţeri serios instruiţi, militari profesionişti poate consolida o armată modernă, adaptată exigenţelor existente în prezent”, le-a spus viceministrul.

Comandantul-rector al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, a declarat că studenţii înmatriculaţi în acest an în instituţia militară au demonstrat la examenele de admitere şi în cadrul cursului de integrare cunoştinţe temeinice şi pregătire fizică bună. „Am certitudinea că pe parcursul celor patru ani de studii ei vor însuşi arta militară şi se vor conforma rigorilor curente specifice învăţămîntului militar naţional, racordat la cel internaţional”, a precizat colonelul Bucliş.

La ceremonia de depunere a jurămîntului militar au participat, alături de rudele studenţilor, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării, Marelui Stat Major, veterani de război şi cadre militare în rezervă.

Studenţii admişi la Academia Militară au urmat timp de trei săptămîni cursul de integrare militară, desfăşurat la Baza militară de instruire Bulboaca, unde au studiat pregătirea militară generală, instrucţia de front, pregătirea geniu, efectuînd şi trageri de luptă.

În anul de studii 2013-2014 la Academia Militară au fost admişi 69 de tineri, dintre care 10 fete. 29 de studenţi vor învăţa la specialitatea infanterie şi cîte 20 – la artilerie şi transmisiuni. Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.