11 iunie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 944
Moldova începe să exporte carne proaspătă de pasăre în Uniunea Europeană
11 iunie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 944

Moldova începe să exporte carne proaspătă de pasăre în Uniunea Europeană

Republica Moldova va începe să exporte carne proaspătă de pasăre în Uniunea Europeană.

În special, prima unitate de producere a cărnii de pasăre proaspătă din Republica Moldova a obținut dreptul să-și exporte produsele în Uniunea Europeană.

Despre acest lucru a anunțat Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, menționînd că pe 7 iunie 2024, datorită implementării standardelor în domeniul siguranței alimentelor și în baza garanțiilor din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, a fost aprobată prima unitate din Republica Moldova cu drept de export a cărnii de pasăre proaspătă, în stare refrigerată și congelată pe piața Uniunii Europene.

Este vorba despre întreprindere Axedum din comuna Gratiesti.

ANSA amintește că din data de 30.04.24 producătorii de carne de pasăre pot exporta produsul pe cea mai extinsă piață din lume cu condiția că respectă cerințele sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor conform legislației din Uniunea Europeană.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

export , carne , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1375 locuitori

Frăsineşti este un sat din cadrul comunei Măcăreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1375 de oameni. Satul Frăsinești a fost menționat documentar în anul 1497 cu denumirea Frățienești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.