11 iunie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 999
Dodon a numit condițiile în care va participa la alegerile prezidențiale din Moldova
11 iunie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 999

Dodon a numit condițiile în care va participa la alegerile prezidențiale din Moldova

Președintele Partidului Socialiștilor, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu exclude posibilitatea candidării la funcția de președinte al Republicii Moldova și a numit condițiile în care va candida.

Potrivit lui, acest lucru se va întîmpla dacă opoziția nu va reuși să găsească un candidat unic și dacă sondajele de opinie vor arăta o șansă de victorie.

"Dacă nu vom găsi un candidat unic, care ar putea fi susținut de trei sau patru partide diferite, atunci, desigur, Partidul Socialiștilor va participa cu candidatul său. <...> Bineînțeles, acest candidat aș putea fi eu, dacă sondajele arată că avem șanse de a cîștiga. Aceasta este strategia", a declarat Igor Dodon pentru TASS în marja Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

Fostul președinte a menționat că acum unele sondaje arată victoria sa asupra Maiei Sandu în turul doi, luînd în calcul votul în interiorul țării, fără diasporă. În același timp, a spus el, diaspora a avut un rol și o influență serioasă cu patru ani în urmă.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc pe 20 octombrie. În 2020, în turul doi, Igor Dodon a pierdut alegerile în fața Maiei Sandu. El a obținut 42,28%, în timp ce rivala sa a obținut 57,7% din sufragii.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
1378 locuitori

Jora de Mijloc este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lopatna, Jora de Sus, Jora de Mijloc și Jora de Jos. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1378 de oameni. Satul Jora de Mijloc a fost întemeiat în anul 1798.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.