La ASEM a fost inaugurat un nou bloc de studii
Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) are un bloc modern de studii. Acesta are 32 de aule dotate cu tehnică modernă şi va găzdui Facultatea de Finanţe, biblioteca ştiinţifică a Academiei, cu trei săli de lectură, catedra militară a instituţiei şi altele. Panglica tricoloră de deschidere a noului bloc a fost tăiată în prezenţa premierului Vlad Filat, rectorului ASEM, Grigore Belostecinic, studenţilor, profesorilor, conducerii Academiei, precum şi a altor oaspeţi prezenţi.
Blocul cu şapte etaje a fost construit timp de cinci ani de zile, începînd cu 2006. Costul lucrărilor a fost estimat la peste o sută de milioane de lei, surse alocate din bugetul instituţiei. „Sînt bani proveniţi din sursele speciale ale ASEM şi pe care le vor folosi la fel studenţii, pentru a avea condiţii mai bune de studii şi pentru a deveni specialişti mai de calitate”, a spus rectorul Academiei de Studii Economice, Grigore Belostecinic. Şi premierul Vlad Filat, prezent la eveniment, s-a arătat mulţumit de noul edificiu. Potrivit lui, acesta va servi drept exemplu nu numai pentru Chișinău, dar şi pentru toată Moldova.
Întîmplător sau nu, pereţii exteriori ai instituţiei sînt de o culoare verde închisă, întrebat despre acest lucru, rectorul ASEM, fost deputat pe listele PLDM, a menţionat că proiectul a fost întărit în anul 2006, atunci cînd verdele încă nu era o culoare politică. „Dorinţa mea a fost să avem un bloc diferit de culorile sumbre ale Chişinăului”, a mai spus Belostecinic.
Pe 25 septembrie curent, Academia de Studii Economice va sărbători 20 de ani de existenţă. Aceasta întruneşte şase facultăţi, 27 catedre, o bibliotecă, un departament de informatizare, cîteva centre postuniversitare de instruire şi consultanţă şi alte subdiviziuni. În prezent, la ASEM activează 29 de doctori habilitaţi şi peste 200 de doctori în ştiinţe şi îşi fac studiile peste 16 mii de studenţi, masteranzi şi doctoranzi. La moment, aceasta este unica instituţie de studii superioare cu profil economic din Republica Moldova.
Sursa: noi.md
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1772
- Populația:
- 638 locuitori
Haraba este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Haraba este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 119 km de Chișinău. Populaţia satului Haraba alcătuia 638 de oameni în anul 2011. Satul Haraba a fost menționat documentar în anul 1772.
Comentarii
(0)