15 mai 2024, 17:30 Realitatea moldovenească views 3317
Vocea poporului: Nici o națiune nu poate exista fără familie
15 mai 2024, 17:30 Realitatea moldovenească views 3317

Vocea poporului: Nici o națiune nu poate exista fără familie

În fiecare an, pe 15 mai, este marcată Ziua Internațională a Familiei, notează Noi.md.

Sărbătoarea este menită să atragă atenția publicului asupra importanței familiei și a rolului acesteia în dezvoltarea socială.

În contextul acestei sărbători, am îndemnat cetățenii să ne spună cît de importantă este familia în viața lor.

„Copii mei sînt familia mea, pentru ei trăiesc. În ziua de azi percepția familiei este alta un pic. Eu cred că familia trebuie să fie prietenoasă, iubitoare”, a spus o femeie întîlnită în stradă.

„Familia este cea mai importantă. Fără familie nu poate exista nimic, nici o națiune nu poate exista fără familie”, a spus un bărbat.

„Familia este celula societății, ea este foarte importantă și dacă vor uita că familia este începutul, nici celula nu va fi niciodată puternică”, spune o doamnă.

„Familia este suportul psihologic. Este vatra părinteasă, te trage după lucru acasă cît mai repede să vezi pe cei apropiați”, spune o altă doamnă întîlnită în stradă.

„Familia este ceva prețios, este tradiție, este iubire, fericire, viață. Doresc fiecărui om să fie fericit să se căsătorească și sa aibă o familie” , a opinat o locuitoare a capitalei.

„Familia este totul. Tot din familie de înveți să îți vezi calitățile tale. Comportamentul în public îl aducem din familie. Cu ajutorul familiei învăț să iubesc și oameni din jur”, spune o doamnă.

„Persoanele mele dragi sînt familia mea. Este important să fii în pace cu cei apropiați și cu toate rudele”, a spus un tînăr.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, cu rezoluția A / RES / 47/237, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

În cadrul acestei zile, sînt promovate valori precum toleranţa, respectul, empatia, împărţirea sarcinilor casnice şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie.

Redacția noi.md vă propune să luați cunoștință de unul din compartimentele "Crezului" - "Familia". Acest lucru vă va permite să simțiți profunzimea acestora, dar mai ales înțelepciunea lor pentru acei care vor hotărî să le urmeze în procesul propriei sale dezvoltări.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vocea poporului , Națiune , familie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1789
Populația:
512 locuitori

Mînzătești este un sat din cadrul comunei Hîrcești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Ungheni și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Mînzătești a fost menționat documentar în anul 1789.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.