12 aprilie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 1069
Tinerii sînt îndemnați să participe la marșul victoriei
12 aprilie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 1069

Tinerii sînt îndemnați să participe la marșul victoriei

Liderul organizaţiei publice "Garda tînără", Nichita Romenschi, a chemat tinerii patrioţi din Moldova şi pe toţi cei interesaţi să participe la "Marşul Victoriei" din 9 mai, la Chişinău.

Romenschi a declarat miercuri la o conferinţă de presă că "evenimentul va avea loc fără steaguri de partid - doar sub stindardul Victoriei şi sub drapelurile statului Republica Moldova", transmite infotag.

Activistul a numit "blasfemie" faptul că "în acest an jubiliar al eliberării Moldovei de sub fascism, politicienii folosesc simbolistica partidului în acţiunile de comemorare a eroilor care şi-au dat viaţa".

Romenski a numit principalul obiectiv pe care membrii " Molodaia Gvardia " intenţionează să-l promoveze în aceste zile de mai - "menţinerea păcii pe pământ" şi "rezolvarea paşnică a problemelor".

Coordonatoarea organizaţiei internaţionale "Voluntarii Victoriei", Ecaterina Medvedeva, a informat că, ca şi în anii precedenţi, în Chişinău şi în câteva oraşe din ţară, va avea loc acţiunea "Valsul Victoriei", programată pentru 6 sau 8 mai.

"Au fost efectuate lucrări de amenajare a monumentelor eroilor care şi-au dat viaţa pentru eliberarea Moldovei acum 80 de ani. Mormintele soldaţilor de pe cimitirele civile au fost îngrijite. Din păcate, majoritatea mormintelor sunt abandonate de mult timp. Nu se ocupă nimeni de ele...", a declarat activista.

Medvedeva a relatat că, pe parcursul anului, în diferite localităţi din ţară, au avut loc festivaluri de cântece din timpul războiului, s-a oferit ajutor veteranilor rămaşi în viaţă.

"Au fost organizate expoziţii de fotografii din timpul războiului şi excursii la locurile memorabile, inclusiv la Platforma Şerpeni. Aceste evenimente au stârnit interes şi participare din partea cetăţenilor, în special a tineretului", a spus Medvedeva.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
30 locuitori

Grinăuți este stație de cale ferată din raionul Ocniţa, în componența comunei Dîngeni. Se află la distanța de 22 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia localității constituia 30 de oameni. Stația de cale ferată Grinăuți a fost înființată la finele secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.