04 august 2013, 13:27 Realitatea moldovenească views 7391
04 august 2013, 13:27 Realitatea moldovenească views 7391

Băsescu vrea să reducă taxele consulare pentru cetățenii moldoveni


Foto: 9am.ro

Preşedintele României Traian Băsescu a declarat că trebuie reduse taxele consulare pentru cetăţenii Republicii Moldova şi că este "mult prea mult" să se ceară acestora dovada că deţin 500 de euro pentru a primi viza de intrare în România.

"Să ceri unui cetăţean din Republica Moldova să arate 500 de euro pentru a primi viză este mult prea mult. Şi va trebui să găsim o soluţie. Reducerea taxelor pentru că nu din taxe consulare foarte ridicate pentru cetăţenii Republicii Moldova se îmbogăţeşte România. Este foarte adevărat, că mai este un palier, nu poţi să aplici taxele consulare discriminatoriu, deci va trebui găsită o formulă universal valabilă, nu numai pentru Republica Moldova", a declarat Băsescu, передает "Media Fax".

Băsescu a spus în context şi că "încă avem taxe de viză foarte ridicate", deşi vizele pentru cetăţenii din Republica Moldova sunt acordate gratuit în acest moment de către autorităţile române.

MAE român informa pe 4 iulie că solicitarea dovezii deţinerii celor 500 de euro pentru asigurarea subzistenţei de către cetăţenii R.Moldova care cer viză de intrare în România este prevăzută de regulamentele UE, neputînd fi eliminată.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
405 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bruslachi, Mocreachi, Hîrtop și Marian. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Hîrtop alcătuia 405 oameni în anul 2007. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.