|
Doru Petruți: "După prezentarea ultimului sondaj, a fost reziliat cu noi un contract de zeci de mii de euro"
Doru Petruți, director General IMAS Chișinău, companie care realizează studii și cercetări sociologice, menționează că, înainte de fiecare prezentare, este supus, atît el, cît și compania, la presiuni, care recent s-au soldat și cu rezilierea unui contract, notează Noi.md.
"Nu e o noutate, înainte de fiecare sondaj, presiunea asupra mea și asupra companiei au fost considerabile. De fiecare dată repertoriul s-a schimbat, iar mesajul meu e în continuare același: eu și compania nu ne schimbăm meseria, sîntem de peste 20 de ani în Republica Moldova și eu tare vreau să cred că vom supraviețui și acestor vremuri {...}. Sperăm să trecem și vremurile astea, chiar dacă, probabil, sînt mai complicate și mai presante pentru noi", a menționat Doru Petruți în cadrul emisiunii Puterea a patra.
El a explicat că tocmai din considerentele acestei presiuni sondajul din data de 21 martie a fost prezentat de la București, România.
"Eram pregătit și pentru etapa asta cu vremurile astea să prezentăm studiile sociologice, neaflîndu-ne în Republica Moldova. Este o etapă, pentru care nea-m pregătit și nu cred că e o întîmplare. De altfel, înaintea noastră o altă companie sociologică a prezentat tot un sondaj socio-politic tot cu comanditar din România și l-a prezentat tot de la București. Am ajuns și noi în aceeași situație să avem un comanditar nou, cu care sperăm să mergem pe parcursul întregului an, dacă nu se va interveni și dacă o să se oprească presiunile, la care sîntem supuși. Nu de ieri, de azi, deja sînt trei ani, trei ani și ceva".
Potrivit lui Doru Petruți, aceste presiuni s-au materializat recent prin pierderea unui partener, care pur și simplu a reziliat un contract.
"La nici 3 ore după prezentarea sondajului nostru, unul dintre partenerii pe care îi avem ne-a sunat și a reziliat un contract de cîteva zeci de mii de euro, contract aflat în derulare de aproape de o lună, contract, care mergea foarte bine".
Petruți a menționat că aceste presiuni sînt generate de anumiți factori politici, fără a menționa nume concrete.
"Ni s-a explicat cine din factorii politici a intervenit, cine a executat sarcina și aici lucrurile mi se par destul de grave. După părerea mea, unul din rolurile societății civile ar fi să ne apere de abuzurile puterii, și nu invers".
Amintim că în data de 21 martie, IMAS a prezentat un sondaj, în care respondenții, ca de obicei, și-au exprimat opiniile vizavi de mai multe aspecte: sociale, economice și politice.
Reprezentanții Guvernului, Parlamentului sau ai Președinției nu au comentat, deocamdată, declarațiile lui Doru Petruți.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1603
- Populația:
- 1155 locuitori
Solonceni este un sat şi comună din raionul Rezina, situat pe malul drept al Nistrului. Din componenţa comunei fac parte localităţile Solonceni și Tarasova. Satul Solonceni se află la o distanță de 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1155 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1603.
Comentarii
(0)