19 martie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 857
Andrei Pavaloi: O parte din școli vor reduce statele de personal
19 martie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 857

Andrei Pavaloi: O parte din școli vor reduce statele de personal

Din august 2024, numărul statelor de personal în școli va fi în conformitate cu numărul de elevi pe care îi are instituția respectivă.

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a menționat că este vorba despre un ordin emis de Ministerul Educației și Cercetării, care va afecta în special instituțiile mici, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Acest lucru se va întîmpla preponderent în suburbiile municipiului, dar și în unele școli din oraș care au un număr mai mic de 200-300 de elevi, a precizat Andrei Pavaloi la ședința serviciilor municipale.

„Dacă vorbim despre municipiul Chișinău, la început de luna aprilie vom avea toate cifrele – cu cît personal mai puțin vom avea începînd cu august 2024, ținînd cont că la ziua de astăzi sîntem în perioada de recepționare a statelor preliminare de personalˮ, a spus Andrei Pavaloi.

Potrivit lui, la nivel de țară situația este mai gravă decît la Chișinău.

Directorii instituțiilor de învățămînt vor fi nevoiți să elibereze din funcție în mod special personal de conducere, precum directori adjuncți, dar și personal auxiliar, inclusiv psihologi școlari. Directorii instituțiilor de învățămînt vor fi nevoiți să întrerupă relațiile de muncă cu o bună parte din angajații acestor instituții, a comentat Andrei Pavaloi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Andrei Pavaloi , scoala , angajații

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
560 locuitori

Bezeda este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Bezeda este un sat mic, situat pe malul Prutului, la o distanţă de 33 km de oraşul Briceni, la 25 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 248 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 560 de oameni. Satul Bezeda a fost întemeiat în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.