01 august 2013, 10:30 Realitatea moldovenească views 7800
01 august 2013, 10:30 Realitatea moldovenească views 7800

Rusia a simplificat procedura de control vamal al producţiei agricole moldoveneşti


Foto: moldpres.md

La frontiera Federaţiei Ruse au fost instituite cinci puncte speciale pentru trecerea producţiei agricole din Republica Moldova. În cadrul lor, mărfurile vor fi supuse unei proceduri simplificate de control vamal şi fitosanitar, pentru a minimaliza termenele de efectuare a importurilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), simplificarea procedurilor obligă agenţii economici din Republica Moldova la o mai mare responsabilitate a calităţii mărfurilor.

Exportul mărfurilor moldoveneşti în Federaţia Rusă se va efectua în regim special şi prioritar de control fitosanitar şi veterinar prin următoarele puncte vamale ruseşti: Secţia Înregistrare şi Control vamal №2 a Postului Vamal Novozîbkovo, situată în regiunea Breansk, or. Cemerna;, Postul Vamal Borovsk, situat în regiunea Kaluga, or. Borovsk-2; Postul Vamal Cernogolovka, situat în regiunea Moskova, raion Noghinsk, staţia Iamkino; Postul Vamal Lvov, situat în regiunea Moskova, raion Cehov, staţia Liubuceanskoie; Secţia Înregistrare şi Control vamal №2 a Postului Vamal Kiev, situată în regiunea Moskova, oraşul Krasnoznamensk.

Facilităţile la vama rusească au loc ca urmare a unui şir de întrevederi interministeriale moldo-ruse şi semnarea în anul 2012 a Acordului cu privire la deplasarea şi îndeplinirea formalităţilor referitoare la producţia pomilegumicolă, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

frontiera , produse moldovenesti , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
436 locuitori

Fetiţa este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea Fetița se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 436 de oameni. Satul Fetița a fost atestat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.