|
În pofida protestelor, Guvernul a luat o hotărîre în legătură cu spitalul „Toma Ciorbă” și cel dermatologic
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” va fuziona cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile.
Un proiect în acest sens a fost aprobat, astăzi, de Guvern, la inițiativa Ministerului Sănătății. Asta chiar dacă mai mulți medici și-a exprimat dezacordul față de această decizie, organizînd mai multe acțiuni de protest, transmite Noi.md
Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat un parteneriat semnificativ între Ministerul Sănătății și o fundație franceză, care va duce la modernizarea laboratorului din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Toma Ciorbă. Nemerenco a dat asigurări că în urma acestor schimbări, niciun angajat nu va fi concediat. „Nu mă voi axa aici pe o notă negativă ca să prezint toate datele și cifrele... Investițiile și restructurările necesare sînt foarte esențiale, avînd în vedere experiența pandemică prin care am trecut,” a declarat ministrul.
În același context, ministrul a menționat un tur de presă planificat în următoarele șapte luni pentru a evidenția schimbările implementate în cele două instituții.
Separat, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a demontat zvonurile privind demolarea clădirilor spitalului, afirmînd: „Ministerul Culturii, Consiliul Național al Monumentelor Istorice este cu ochii pe aceste clădiri și împreună noi vom asigura păstrarea patrimoniului construit în Republica Moldova”.
Amintim, angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă și ai spitalului dermatologic din Codru, și-au exprimat nemulțumiri față de propunerea de fuzionare a celor două instituții, în cadrul mai multor proteste. Aceștia au depus o petiție cerînd Ministerului Sănătății să-și retragă proiectul de fuzionare.
Anterior, reprezentanții ministerului Sănătății au declarat pentru Noi.md că acest management comun înseamnă eficientizare, fortificare și răspuns mai bun la problemele din domeniu cu utilizarea acelorași resurse.
Cu privire la subiectul fuzionării celor două spitale s-a expus și Mihail Pîsla, expert în sănătate, fost director al Centrului Național de Sănătate Publică. Potrivit acestuia, economisirea de bani după fuzionarea celor două spitale și eficiența sporită, la care face referință Ministerul Sănătății, va fi una nesemnificativă.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1886
- Populația:
- 677 locuitori
Pervomaisc este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pervomaisc și Constantinovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 677 de oameni. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1886.
Comentarii
(0)