07 decembrie 2023, 23:20 Realitatea moldovenească views 1056
MAEIE: Printre cetățenii români evacuați din Fîșia Gaza nu sînt și moldoveni
07 decembrie 2023, 23:20 Realitatea moldovenească views 1056

MAEIE: Printre cetățenii români evacuați din Fîșia Gaza nu sînt și moldoveni

Ministerul Afacerilor Externe din Romania a anunțat ieri că organizează încă o cursa de evacuare a 29 de romani și 6 moldoveni din Gaza, cu o aeronava militară. Ministerul Afacerilor Externe de la noi însă nu confirmă acest lucru.

Potrivit responsabililor de la MAEIE, operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fîșia Gaza a fost încheiată cu evacuarea a 53 de cetățeni care au solicitat acest lucru, transmite protv.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării comunica despre faptul că printre cetățenii români evacuați astăzi, cetățeni ai Republicii Moldova nu sînt. Totodată, menționăm despre faptul că operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fîșia Gaza a fost încheiată cu evacuarea a 53 de cetățeni care au solicitat acest lucru”, ne-au spus reponsabilii de la MAEIE.

La 10 noiembrie, 9 moldoveni au fost evacuați din Fîșia Gaza și au fost transportați în Egipt. 36 de moldoveni, femei și copii, evacuați din Fîșia Gaza au ajuns în Moldova.

Aceștia au fost transportați din Cairo la București, cu o aeronava militară, pusă la dispoziție de autoritățile române, iar de acolo au fost aduși cu mai multe microbuze la Chișînău.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , Romania , Fîșia Gaza , moldovenii , evacuare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1792
Populația:
1059 locuitori

Pocrovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Pocrovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pocrovca este situat la 25 km est de oraşul Donduşeni şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1059 de oameni. Satul Pocrovca a fost menționat documentar în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.