21 iulie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1700
O nouă concesiune? Popșoi vrea să ofere aeroportul unui
21 iulie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1700

O nouă concesiune? Popșoi vrea să ofere aeroportul unui "agent economic serios"

Judecătoria Chișinău nu a început încă examinarea cauzei penale privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, iar în Republica Moldova au început deja discuțiile pentru identificarea unor potențiali parteneri pentru un nou contract de concesiune.

Mihai Popșoi, vicepreședintele PAS, și-a exprimat îndoiala cu privire la capacitatea statului de a fi un manager eficient și a declarat că intenția de a propune aeroportul spre concesionare unui "agent economic serios din UE" este una potrivită. Deputatul înțelege neîncrederea cetățenilor în procesul de concesionare, dar consideră că "nu putem lăsa un astfel de bun în proprietatea statului". În același timp, el nu exclude opțiunea de a înființa o întreprindere de stat care să administreze aeroportul.

Pe rețelele de socializare, cetățenii se declară nedumeriți față de poziția contradictorie a autorităților și se pronunță categoric împotriva re-concesionării unui obiectiv strategic. Experții atrag atenția asupra faptului că, în condițiile unei selecții corecte a personalului și a motivării managementului, forma de proprietate nu contează pentru gestionarea eficientă a marilor complexe, după cum o demonstrează exemplele de întreprinderi de succes administrate de stat. Ei reamintesc că majoritatea aeroporturilor din Europa sînt deținute de municipalități sau de stat.

Continuarea articolului cititi pe noi.md.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
717 locuitori

Stohnaia este un sat în componența orașului Rezina, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 717 oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.