|
Opinie: "Moldova trebuie să dezvolte cooperarea cu țările CSI și EAEU"
Moldova trebuie să rămînă în CSI și să utilizeze eficient statutul de țară observator al Uniunii Eurasiatice.
Despre acest lucru a declarat fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, în urma unei întrevederi cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, E.S., Anatolii Kalinin, la care a fost discutată problema participării republicii în CSI și EAEU.
”Moldova trebuie să rămînă în Comunitate și să utilizeze eficient statutul de țară observator al Uniunii Eurasiatice pentru a menține și dezvolta piețele noastre tradiționale de desfacere, de a acorda sprijinul necesar concetățenilor noștri aflați cu traiul sau la muncă în țările membre ale CSI. Am apreciat înalt relațiile de prietenie și cooperare comercial-economică, stabilite dintre țările noastre de-a lungul timpului. Am făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică din Moldova și din regiune, am discutat mai multe chestiuni legate de stadiul actual al interacțiunii dintre țările noastre în cele mai importante domenii, menționînd existența unui potențial de cooperare nevalorificat la justa valoare", a spus Igor Dodon.
La întrevederea cu Ambasadorul Republicii Belarus a participat și vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare a blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea.
Majoritatea cetățenilor Moldovei sînt împotriva ruperii relațiilor cu CSI și împotriva aderării țării la sancțiunile împotriva Rusiei. Acest lucru îl demonstrează datele unui sondaj realizat la sfîrșitul lunii iunie de compania sociologică CBS AXA, la comanda Institutului pentru Politică și Reformă Europeană (IPRE).
Mulți moldoveni asociază aderarea țării la UE cu prosperitatea și dezvoltarea. În același timp, mulți moldoveni nu văd un viitor luminos nici în UE, nici în alte asociații, ci îl văd în neutralitate, în dezvoltarea țării lor și coexistență, precum și în dezvoltarea relațiilor atît cu Estul, cît și cu Vestul.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1496
- Populația:
- 1508 locuitori
Călmăţui este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Călmăţui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1508 oameni. Satul Călmățui a fost menționat documentar în anul 1496.
Comentarii
(0)