06 iulie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1411
Diplome de merit pentru absolvenții cu media 10 la BAC
06 iulie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1411

Diplome de merit pentru absolvenții cu media 10 la BAC

Președintele Maia Sandu și ministrul Educației și Cercetării, Anatoile Topală, au îndemnat absolvenții claselor liceale să își continue studiile în Republica Moldova. În cadrul festivității de premiere a absolvenților cu media 10 la examenul național de bacalaureat, șefa statului a remarcat că rezultatele obținute sînt o dovadă clară a abilităților și muncii lor.

„Acest note înseamnă o dovadă clară a abilităților dumneavoastră, dar și a tenacității dumneavoastră pentru că obținerea acestor rezultate a însemnat foarte multă muncă, disciplină, a însemnat să credeți în propriile forțe și a însemnat să credeți în corectitudinea acestei evaluări”, a spus șefa statului.

La rîndul său, ministrul Educației, Anatolie Topală, a remarcat că 47 de absolvenți au reușit să obțină 10 pe linie, iar peste peste 950 elevi, au depășit media 9.

„Cunosc foarte mulți tineri care în cadrul examenelor de bacalaureat s-au manifest cu competente deosebite. Avem rezultate frumoase peste tot în lume Ne dorim să încurajăm ca tinerii noștri să rămînă acasă și vreau să vă asigur că adevărata satisfacție vine din rezultatul unei munci”, s spus ministrul.

Absolvenților le-au fost înmînate diplome de onoare și diplome de merit, transmite Noi.md cu referire la moldova 1. La sesiunea de bacalaureat 2023 au fost admiși 11587 de candidați din licee, 3998 de candidați din colegii și centre de excelență, 186 de candidați din universități, 165 de candidați - în regim de externat și 2460 de restanțieri din sesiunile anterioare, în total – 18396 de candidați.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diploma , Absolvenţi , bacalaureat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3016 locuitori

Cotova este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotova și Măcăreuca. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Drochia și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3016 oameni. Satul Cotova a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.