21 iunie 2013, 15:52 Realitatea moldovenească views 9257
21 iunie 2013, 15:52 Realitatea moldovenească views 9257

În perioada de vară, serviciile pentru perfectarea actelor de identitate au fost urgentate


Foto: moldpres.md

Întreprinderea de Stat „CRIS „Registru” a oferit cetăţenilor R. Moldova o serie de facilităţi. Acestea au scopul de a eficientiza perfectarea actelor de identitate şi a reduce aglomeraţia din secţiile de paşapoarte, caracteristică perioadei de vară, relatează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC), cel mai scurt termen necesar pentru perfectarea buletinului de identitate şi a paşaportului, în regim de urgenţă, este în prezent de 3 ore. Documentele pot fi eliberate la Secţia Evidenţă şi Documentare a Populaţiei (SEDP) din sectorul Centru, mun. Chişinău. Este de notat că toate SEDP din Chişinău eliberează acte de identitate în termen de 6 şi 24 de ore, indiferent de domiciliul cetăţeanului R. Moldova.

Totodată, serviciile de eliberare a paşapoartelor cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv persoanelor stabilite cu domiciliul în străinătate, se prestează în orice subdiviziune teritorială de evidenţă şi documentare a populaţiei a Departamentului documentare, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau viza de reşedinţă a solicitantului.

Pentru a evita aglomeraţia care creează incomodităţi atît persoanelor care solicită acte de identitate în regim de urgenţă, cît şi personalului care le deserveşte la SEDP Centru din mun. Chişinău, ÎS „CRIS „Registru” anunţă că cetăţenii care sînt înregistraţi la domiciliu sau la reşedinţă în raza mun. Chişinău se pot adresa la SEDP din sectorul respectiv, se arată în comunicatul MTIC.

Cuvinte cheie:

servicii , acte de identitate , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1677
Populația:
838 locuitori

Ghelăuza este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Saca și Ghelăuza. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 838 de oameni. Satul Ghelăuza a fost menționat documentar în anul 1677.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.