13 martie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 2261
Ultima zi a Festivalului „Mărțișor” a culminat, la Comrat, cu un concert grandios
13 martie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 2261

Ultima zi a Festivalului „Mărțișor” a culminat, la Comrat, cu un concert grandios

Festivalul de muzică „Mărțișor” s-a încheiat la Comrat cu un concert grandios susținut de mai multe formații din orașul Edineț. În ediția curentă a festivalului au avut loc zeci de spectacole, iar jumătate dintre ele au avut loc în mai multe raioane din țară.

Ultima zi a festivalului a culminat, la Comrat, cu un spectacol inedit în care au evoluat patru formații din nordul țării. De asemenea a fost vernisată și o expoziție cu produse tradiționale, anunță Noi.md cu referire la moldova1.md

„Am venit în casa voastră cu pîine și sare, dar și cu voie bună. Vă dorim fericire, pace, bunătate, bucurie și prosperitate”, a menționat Angela Bazatin, șefa Secției cultură, Edineț.

„Am venit cu o expoziție cu haine naționale, sînt și haine naționale și sînt și stilizate”.

„Noi venim de la nord, de la Edineț. Am venit cu o mare plăcere pentru a demonstra dulciurile nordului. Prăjituri tradiționale, babă neagră, baba albă”, spun participanții la eveniment.

Spectatorii au rămas impresionați de recitalurile de muzică și dans, iar sala a fost arhiplină.

„Sînt foarte mulți oameni. Văd că sala este plină, nu sînt locuri goale, asta e foarte bine. Aștept să văd talentele din Edineț”. „Am venit la festival împreună cu bunica. Îmi plac foarte mult cîntecele și dansurile”, spun spectatorii.

Cea de-a 57-a ediție a Festivalului Internațional „Mărțișor” s-a desfășurat în perioada 1-10 martie. În cadrul ediției curente, au fost invitați artiști din țară și de peste hotare, care au prezentat 42 de spectacole. 25 dintre ele au avut loc în raioanele țării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Martisor , Festival , Comrat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
1835 locuitori

Burlacu este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Burlacu și Spicoasa. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Burlacu a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.