02 februarie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1631
Chișinăul respinge declarațiile lui Lavrov, care consideră R. Moldova drept „următoarea Ucraina”
02 februarie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1631

Chișinăul respinge declarațiile lui Lavrov, care consideră R. Moldova drept „următoarea Ucraina”

Ministerul de Externe de la Chișinău respinge declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care consideră Republica Moldova drept „următoarea Ucraina”.

„Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse. Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

„Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”, a adăugat acesta.

Precizăm că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Republica Moldova este următoarea țară în care riscă să se repete scenariul din Ucraina. Mai exact, șeful diplomației de la Moscova consideră că Occidentul vede Moldova drept „următoarea Ucraina”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , Serghei Lavrov , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1694
Populația:
3389 locuitori

Tomai este un sat şi comună din raionul Leova. Tomai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3389 de oameni. Satul Tomai a fost menționat documentar în anul 1694.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.