02 februarie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 991
Prețul de vînzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi modificat
02 februarie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 991

Prețul de vînzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi modificat

Prețul de vânzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi ajustat în funcție de amplasarea acestora. Proiectul de lege respectiv a fost votat astăzi de Parlament în a doua lectură, comunică MOLDPRES.

Astfel, coeficienții care vor fi aplicați la stabilirea prețului normativ al terenurilor libere de construcții și destinate în acest scop, altele decât cele din municipiul Chișinău, vor fi: 0,7 – pentru municipiile Bălţi, Bender, Tiraspol şi 0,5 – pentru localităţile care intră în componenţa acestora; 0,6 – pentru oraşele Cahul, Căuşeni, Comrat, Edineţ, Hânceşti, Orhei, Rîbniţa, Soroca, Ungheni, Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni, Străşeni; 0,5 – pentru celelalte oraşe; 0,1- pentru sate (comune).

Proiectul de modificare a anexei la Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului a fost adoptat cu 67 de voturi ale deputaților.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

preţ , teren , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
2054 locuitori

Răciula este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răciula și Parcani. Satul Răciula este situat la o distanță de 11 km de orașul Călărași. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Răciula constituia 2054 oameni. Prima atestare documentară a satului Răciula datează din anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.