27 ianuarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1313
Pascaru: ”Prin război noi putem doar distruge”
27 ianuarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1313

Pascaru: ”Prin război noi putem doar distruge”

Prin război noi putem doar să distrugem, dar nu să construim. Opinia aparține lui Nicolae Pascaru, președintele Mișcării naționale ”Voievod” în cadrul emisiunii ”Tema”.

”Republica Moldova este un stat mic, noi sîntem neutri. Ar fi foarte bine ca noi să păstrăm această neutralitate, să nu ne implicăm în conflictele mari pentru că Federația rusă este o țară mare. Ce nu s-ar întîmpla noi prin război putem doar să distrugem ce a mai rămas în economie și să pierdem oamenii care mai sînt. Asta o să ne arunge cu 40-50 de ani înapoi. Cred că trebuie să avem o clasă politică diplomată care să încerce să negocieze, avînd în vedere că între Rusia și Ucraina este un război dur. Republica Moldova nu trebuie să fie parte a unui bloc militar, mai ales că acolo nimeni nu ne așteaptă”, a spus Pascaru.

La rîndul său, Ian Lisnevschi, director compania “Intellect group”, spune că securitatea statului nostru depinde în mare măsură de deciziile luate de cei care îl conduc

”Atunci cînd noi vorbim despre o posibilă aderare la NATO, noi trebuie să analizăm în cît timp acest lucru se va întîmpla. Orice aderare la o alianță militară înseamnă risc enorm de conflict pe teritoriul acestei țări”, a declarat Lisnevschi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , război

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.