06 ianuarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1117
Anul 2022: de la “vremuri bune” la “listele inacceptabililor”. Partea 2
06 ianuarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1117

Anul 2022: de la “vremuri bune” la “listele inacceptabililor”. Partea 2

(Continuare. Începutul - la 05.01.2023)

La începutul anului 2022 ni s-a spus că nu prea face să așteptăm ”vremurile bune” promise de PAS. Deoarece “este un slogan, nimic mai mult”, a declarat de pe ecranele azurii deputatul PAS, Oazu Nantoi, împărtășind publicului, că pentru el personal vremurile bune înseamnă rezultate bune ale analizelor.

Dar la finele primăverii, un alt deputat PAS, actualul ministru al Economiei Dumitru Alaiba, - a prognozat mai clar sosirea ”vremurilor bune” în Republica Moldova. Nu avem mult de așteptat – aproximativ un deceniu.

“Eu cred, și sper, că peste zece ani foarte puțini oameni își vor aminti cum a fost inflația în primele două trimestre ale a.2022, și dacă noi vom face totul corect și cu responsabilitate maximă, ei vor privi în urmă și vor vedea că în această perioadă salariile au crescut de trei, patru sau chiar cinci ori, și că economia a crescut, și că ei nu mai recunosc țara în care trăiesc”, - a declarat el, pe atunci președinte al comisiei parlamentare buget și finanțe, în timpul dezbaterilor privind inflația-record din țară. Alaiba încă nu știa atunci cum va fi inflația în trimestrul trei și la finele anului 2022.

Continuarea articolului cititi pe noi.md.

Cuvinte cheie:

2022 , Maia Sandu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
828 locuitori

Chiurt este un sat subordonat administrativ oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Localitatea este aşezată în valea rîului Ciuhur, la 20 km de oraşul Edineţ şi la 182 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 828 locuitori. Satul Chiurt a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.