|
„Maia Sandu face aceleași greșeli fundamentale de retorica antirusă” - politolog român
„Sub pretextul că acum este la modă să fii rusofob nu poți să interzici unei minorități majore din R.Moldova să aibă posturile sale de televiziune”, susține analistul politic de la București Hans D. Hartmann, cu referire la decizia recentă a autorităților de la Chișinău de a suspenda licența de emisie a șase posturi de televiziune.
Politologul român este de părere că ultimele decizii ale guvernării de la Chișinău sînt greșeli fundamentale.
„Maia Sandu face aceleași greșeli fundamentale de retorica antirusă, așa a făcut și Ucraina - a interzis limba rusă, a interzis drepturile a 10 milioane de cetățeni, și acum avem război.
Dna Maia Sandu trebuie să înțelegă, conform normelor europene și dreptului european, minoritățile lingvistice trebuie să aibă aceleași drepturi ca și majoritatea. Ea nu poate să interzică, sub pretextul propagandei ruse, emisiuni de limbă rusă, pentru că vin rușii peste ea, și, după ei vor interzice ce? Sub pretextul propagandei LGBTQ – vor interzice presa străină, occidentală.
Sub pretextul că acum este la modă să fii rusofob nu poți să interzici unei minorități majore din R.Moldova să aibă posturile sale de televiziune, este inacceptabil. Valorile europene interzic această formă de discriminare”, a declarat Hans D. Hartmann în cadrul unei emisiuni la Canal 33 România.
El a mai adăugat că incapacitatea unui guvern de guverna se reflectă în măsurile punitive și discriminatorii pe care le ia împotriva minorităților sale.
„Maia Sandu greșește total. Incapacitatea amdinistrației sale de a pune mîncare pe masa moldovenilor, nu este vina rușilor, sau nu e vina numai a rușilor. ovedește mediocritatea absolută a pregătirii pe care o avem în acest moment”, explică Hans D. Hartmann.
În ceea ce privește unele opinii despre faptul că Rusia ar putea ataca Moldova, analistul politic spune că un asemenea scenariu este puțin probabil.
„Părerea mea e că ar fi o greșeală geostrategică a rușilor să intre în Moldova și părerea mea e că geostrategic rușii nu sînt fraieri, cu Moldova nu ai ce să faci – decît dacă vrei să umilești Uniunea Europeană, să pui tancuri pe Prut sau pe Nistru”.
Politologul a criticat dur și declarația recentă a directorului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață, precum că Federaţia Rusă ar avea în plan să invadeze și Republica Moldova.
„Omul ăla nu a vorbit ca spion, ci ca propagandist, ca ideolog. Păi eu nu am nevoie ca șeful Serviciului de informații să fie un ideolog. E cea mai mare crimă împotriva securității unui stat cînd pui un ideolog ca șef. Un șef de serviciu de informații în primul rînd nu apare, iar în al doilea rînd - cînd apare nu dă comunicate de tip „pravda sovietică”. Asta a făcut acest domn din Moldova”, a mai comentat Hans D. Hartmann.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1906-1910
- Populația:
- 796 locuitori
Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.
Comentarii
(0)