26 august 2011, 14:16 Realitatea moldovenească views 4765
26 august 2011, 14:16 Realitatea moldovenească views 4765

Securitate maximă pentru steagul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt

Camere video, sistem antiincendiar, supraveghere 24 din 24 de ore – sînt doar cîteva dintre măsurile menite să asigure protecţia relicvei lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, adusă în Republica Moldova cu ocazia marcării celei de a 20-a aniversări a independenţei. Potrivit şefului Direcţiei Generale Poliţie Ordine Publică, Marin Maxian, securitatea şi integritatea steagului liturgic al domnitorului Ştefan cel Mare, pe perioada aflării în Republica Moldova, va fi asigurată de către 1058 de angajaţi ai Ministerul Afacerilor Interne.

”În dependenţă de alte momente ce pot interveni, numărul colaboratorilor de poliţie poate fi dublat”, a spus Marin Maxian. Astfel, sala din Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, în care va fi expusă relicva, este dotată cu camere video, iar ferestrele au gratii. Totodată, sistemul antifurt din încăpere a fost modificat, iar sistemul antiincendiar a fost dotat suplimentar. Maxian a menţionat că securitatea steagului domnesc va fi menţinută şi în afara muzeului, iar pe 27 august, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni şi Puşkin, parcarea va fi interzisă. ”Nu va fi admisă parcarea, pentru a crea plăcere tuturor cetăţenilor doritori să viziteze expoziţia”, a spus Marin Maxian.

Relicva istorică deja a fost adusă la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, iar în prezent se efectuează lucrările de amplasare şi de montare, pentru inaugurarea expoziţiei din data de 27. În perioada 24 august12 septembrie, relicva va fi expusă la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei. Doritorii de a vizita expoziţia vor avea acces gratuit.

 

 

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.