21 octombrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1304
Despre ce a discutat Batrîncea cu diaspora moldovenească de la Moscova
21 octombrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1304

Despre ce a discutat Batrîncea cu diaspora moldovenească de la Moscova

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova au avut o întrevedere cu cetățenii moldoveni care locuiesc în Federația Rusă.

La întîlnire au participat lideri ai diasporei moldovenești din mai multe regiuni ale Rusiei, reprezentanți ai Ambasadei Republicii Moldova, studenți, specialiști, transmite Noi.md.

În cadrul discuțiilor, care au durat mai mult de două ore, conaționalii noștri și-au exprimat dezamăgirea față de atitudinea actualei guvernări din Moldova care ignoră problemele și interesele diasporei moldovenești din Rusia.

Vlad Batrîncea au informat concetățenii noștri despre rezultatele vizitei de lucru la Moscova, despre situația actuală din Republica Moldova și despre posibilitățile de rezolvare a problemelor cu care ei se confruntă.

Vicepreședintele Parlamentului a dat asigurări că va acorda sprijinul necesar tuturor conaționalilor noștri în elucidarea problemelor și protejarea intereselor lor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Batrîncea , diaspora , Moscova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4210 locuitori

Varniţa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul Varniţa este aşezat pe malul drept al Nistrului, la mică depărtare de cetatea Bender și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 4210 locuitori. Satul Varniţa este atestat documentar pentru prima oară la 15 ianuarie 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.