05 septembrie 2022, 10:15 Realitatea moldovenească views 1940
Cînd vor fi anunțate compensațiile la gazele naturale
Foto: prime.md
05 septembrie 2022, 10:15 Realitatea moldovenească views 1940

Cînd vor fi anunțate compensațiile la gazele naturale

Situația în domeniul gazelor naturale rămîne, deocamdată, incertă. Pentru că gazul s-ar putea scumpi din nou, deocamdată, autoritățile se abțin să anunțe mecanismul de compensare. Adică, cam cît la sută din factură va putea plăti statul.

Potrivit ministrului Infrastructurii, ajutorul dat de Guvern va fi anunțat, abia după ce va începe noul sezon de încălzire.

În aceste zile, Moldovagaz ar discuta cu ANRE despre o posibilă majorare a tarifului.

Potrivit lui Spînu, Moldovagaz ar duce discuții cu Agenția Națională de Reglementare în Energetică pentru o posibilă nouă majorare.

Pe 1 septembrie, șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat că, în prima lună din toamnă, gazul natural se scumpește din nou. Astfel, țara noastră va procura gaze naturale la prețul de 1882 de dolari mia de metri cubi, mai mult cu peste 400 de dolari față de cît a fost în luna august.

Și Ceban a menționat că se află în proces de consultații cu Agenția Națională de Reglementare în Energetică și nu exclude că tarifele pentru consumatorii finali s-ar putea modifica din nou, adică,... crește.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

compensatii , gaz natural , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
165 locuitori

Chilişoaia este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 165 de oameni. Satul Chilişoaia a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.