Festivalul etno-folcloric ”Gustar-2011” va fi organizat la rezervaţia ”Orheiul Vechi” în perioada 27-28 august
Rezervaţia cultural-naturală ”Orheiul Vechi” va găzdui în perioada 27-28 august curent festivalul de muzică etno-folclorică în aer liber ”Gustar -2011”. La eveniment vor participa invitaţi şi artişti din Republica Moldova, România, Ucraina, Bulgaria, Azerbaidjan, dar şi din Bolivia. Pentru cea de-a doua ediţie a evenimentului, organizatorii au elaborat un program complex şi marşuri prin zona turistică. Aceste acţiuni sînt o contribuţie la promovarea valorilor naţionale şi dezvoltare a turismului rural în republică.
Directorul rezervaţiei ”Orheiul Vechi”, Valeriu Paşa, a comunicat că a fost elaborat un traseu turistic amplu, iar accentul va fi pus pe obiectivele patrimoniului cultural care sînt mai puţin cunoscute. ”Este un spaţiu enorm de aproape 11 mii ha, avem zeci de monumente arheologice începînd cu 30 mii de ani în urmă. Important că acum vom avea posibilitatea să punem în valoare toate componentele turistice: peisaje naturale, tradiţii, meşteşuguri populare, bucate, portul, care s-au păstrat foarte bine în zonă, la fel ca şi stîncile milionare”, a menţionat Paşa.
Festivalul este susţinut financiar de către Organizaţia Naţiunilor Unite, de către fundaţia Est Europeană, precum şi de către o companie de telefonie mobilă. Potrivit coordonatorului rezident ONU în Republica Moldova, Karina Immonen, festivalul ”Gustar” va avea loc în perimetrul parcului naţional Orhei, ce urmează a fi creat, inclusiv cu susţinerea Organizaţiei.
De asemenea, la eveniment pot participa şi persoane cu dizabilităţi, pentru care au fost create toate condiţiile necesare. Biletul de participare costă 50 de lei, iar alţi 60 de lei urmează a fi achitaţi pentru transport. În total au fost puse în circulaţie 5 mii de bilete. Totuşi, la moment, nu se cunoaşte bugetul festivalului, însă, organizatorii afirmă că va fi unul mai mare decît anul trecut. Prima ediţie a festivalului ”Gustar” a fost organizată la 29 august 2010.
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1613
- Populația:
- 503 locuitori
Branişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Avrămeni, Branişte, Reteni-Vasileuţi, Reteni. Localitatea se află la distanța de 36 km de oraşul Rîşcani şi la 180 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 503 oameni. Satul Braniște a fost menționat documentar în anul 1613.
Comentarii
(0)