26 iulie 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 3220
Prețul la carburanți a scăzut în mediu cu 5 lei timp de o lună. Ce prețuri sînt anunțate pentru mîine
Foto: 123RF
26 iulie 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 3220

Prețul la carburanți a scăzut în mediu cu 5 lei timp de o lună. Ce prețuri sînt anunțate pentru mîine

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) continuă să stabilească prețuri mai mici la carburanți. Pentru ziua de mîine, 27.07.2022, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard vor fi în mărime de:

28,37 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 32 bani);
27,78 lei/litru - pentru motorina standard (- 22 bani).

Astfel, prețul la benzină a ajuns să fie mai mic cu 5,53 lei/litru, iar cel de motorină cu 4,68 lei/litru comparativ cu valorile maximale înregistrate în luna iunie.

Ritmul descreșterilor ce se înregistrează pe parcursul ultimelor săptămîni în cadrul tranzacțiilor internaționale este reflectat direct în calculele efectuate de către ANRE în conformitate cu Legea privind piața produselor petroliere și Metodologia aprobată. Agenția asigură consumatorii că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard generează prețuri corecte și transparente și sînt influențate exclusiv de evoluțiile pe piața internațională.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

reducere de preț , combustibil , lună

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
222 locuitori

Cortenul Nou este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Cortenul Nou a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.