03 iulie 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 2425
Popovici: „Schimbarea nu se face după principiul tratării durerilor de cap cu ajutorul ghilotinei”
Foto: noi.md
03 iulie 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 2425

Popovici: „Schimbarea nu se face după principiul tratării durerilor de cap cu ajutorul ghilotinei”

Faptul că trebuie operate modificări și consolidat învățământul superior în Republica Moldova nu se pune la îndoială, însă toate schimbările trebuie mai întîi analizate și consultate. Este opinia fostului ministru al Educației, Corneliu Popovici, și a fost făcută publică în cadrul unei emisiuni televizate.

Popovici spune că „trebuie făcute schimbări, dar schimbarea nu se face după principiul tratării durerilor de cap cu ajutorul ghilotinei, adică când te doare capul îl tratezi, dar nu îl tai”.

„Aceste schimbări pot fi făcute doar ca urmare a unor evaluări, analize, consultări, discuții transparente, negocieri, în conformitate cu cadrul normativ etc. În loc să prezinte un studiu cu argumente convingătoare privind necesitatea lichidării a 5 univerșități, promotorii acestei inițiative nocive invocă falsuri cu caracter manipulatoriu și discriminatoriu, gen „diplome puternice”, „diplome fortificate””, afirmă fostul ministru.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, reorganizarea instituțiilor de învățămînt presupune transferul studenților, al personalului academic și auxiliar, transferul patrimoniului. Procesul de reorganizare este planificat între perioada de absolvire a studiilor și începutul noului an de studii.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1691
Populația:
833 locuitori

Cucioaia este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 20 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 833 de oameni. Satul Cucioaia a fost menționat documentar în anul 1691.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.