30 iunie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 1526
Un grup de tineri a protestat la Guvern împotriva închiderii mai multor universități
30 iunie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 1526

Un grup de tineri a protestat la Guvern împotriva închiderii mai multor universități

Activiștii organizației de tineret "Garda Tînără" au organizat astăzi un flash-mob la sediul Guvernului, în semn de protest față de decizia Ministerului Educației privind reorganizarea universităților din țară.

Tinerii și-au facut apariția la Guvern în mod simbolic cu valize în mînă, sugerînd astfel exodul masiv al studenților care ar putea izbucni ca urmare a lichidării unor instituții de învățămînt superior.

Aceștia au declarat că își doresc să-și facă studiile acasă, dar guvernarea prin decizii nechibzuite le încalcă flagrant drepturile.

"Nu închideți universitățile!", "Vrem Moldovă educată!", "Rușine!" - au scandat activiștii de la "Garda Tînără".

Reprezentanții Guvernului nu au comentat deocamdată acuzațiile aduse.

Menționăm că decizia privind desființarea și comasarea mai multor universități a fost criticată dur și de mediul academic din R.Moldova. Colectivul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport a adresat o solicitare în acest sens Ministerului Educației în care a cerut stoparea procesului de absorbție a instituției. Și corpul profesoral al Universității Agrare, deopotrivă cu studenții care își fac studiile acolo, s-au declarat împotriva dizolvării instituției.

Totodată, fostul președinte al țarii Mircea Snegur a adresat o scrisoare deschisă Maiei Sandu, în care și-a exprimat regretul în legătură cu închiderea Universității de Stat din Tiraspol. El a cerut Ministerului Educației să revadă această decizie, precizînd că „a distruge prima instituție de învățămînt superior din țară este o lipsă de respect față de istoria neamului nostru”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Garda Tînără , tineret , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.