06 iunie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 1586
Chișinăul și Tiraspolul au învățat să se înțeleagă. Opinie
Foto: novostipmr.com
06 iunie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 1586

Chișinăul și Tiraspolul au învățat să se înțeleagă. Opinie

Chișinăul și Tiraspolul trăiesc cot la cot de atît de mult timp și au învățat să se înțeleagă în momente critice și fac acest lucru, indiferent de cine se află la guvernare de fiecare parte.

Această opinie a fost exprimată de politologul Alexandru Corinenco, care a vorbit în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, comentînd ultimele decizii de compromis ale autorităților din Moldova și regiunii Transnistrene privind furnizarea de energie electrică pe malul drept al Nistrului de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, eliminarea problemelor pentru activitatea Uzinei Metalurgice Moldovenești.

În opinia sa, relațiile dintre Chișinău și Tiraspol pot fi comparate cu divorțul între soț și soție care au copii comuni și o gospodărie comună și care uneori se ceartă, dar într-un moment critic se unesc și rezolvă rapid toate problemele.

"Cînd trebuie să-ți botezi nepoții, să trimiți fiul la universitate, să trimiți fiica peste hotare la odihnă, ei repede, acționează împreună - și au rezolvat toate problemele. Așa și aici. Indiferent de cît de tare sînt certați, au divorțat, acum oricum trebuie să trăiască cumva împreună, pentru că niciunul dintre noi - nici noi, nici ei, nu vom zbura în spațiu. Nici Nistru deocamdată nu a secat. De aceea, va trebui să ne înțelegem", a spus Alexandru Corinenco.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Tiraspol , cooperare , opinie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
3512 locuitori

Buțeni este un sat și comună din raionul Hîncești. Buțeni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 3512 oameni. Satul Buțeni a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.