|
Foto: esp.md |
Opinie: Cu Stoianoglo s-a procedat „neomenește”
Chiar și Vladimir Voronin proceda mai omenește, pe cînd era președinte de țară, atunci cînd dorea să-și instaleze proprii oameni în anumite funcții, spre deosebire de actualii guvernanți. Este declarația fostului procuror al capitalei, Ivan Diacov, făcută în cadrul unei emisiuni televizate, informează Noi.md.
Comentînd cazul lui Alexandr Stoianoglo, Diacov spune că actuala guvernare a procedat cumva neomenește cu fostul procuror general, menționînd că pînă și fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, nu și-a permis o astfel de atitudine în raport cu el.
„În anul 2001, cînd a venit la putere Voronin, el a avut mai multe priorități, una dintre care era Procurataura municipiului Chișinău, că doar în Chișinău era toată averea țării, toate uzinele. El m-a schimbat. Desigur că nu mi-a fost plăcut, m-am simțit foarte rău. El mi-a zis să plec și eu am plecat. Apoi m-a avansat, a procedat cu mine omenește.
Eu cred că d-na Sandu trebuia să acționeze prompt. Să-i spună lui Stoianoglo că nu are nevoie de el și să-și asume asta. Acum au făcut jocurile astea cu legi, cu oameni implicați. Să ne uităm la comisia asta - cum au boțit-o, cît au născut-o. La urmă, ce au născut acolo?”, se întreabă Ivan Diacov.
În aceeași ordine de idei, Diacov spune că ultimul dosar intentat lui Stoianoglo a fost pornit la cererea lui Străistean, fost deputat în primul Parlament, care l-a pus pe fostul procuror în cîrdășie cu Vladimir Voronin.
„Ancheta în cazul lui Stoianoglo ar putea dura pînă la nouă ani, atîta timp cît administrația actuală va fi la putere. O să-l distrugă pe acest om și e păcat. Se va distruge și instituția statului, se dă o lovitură sub centură statului, fiindcă, după cum am spus eu și nu numai o dată, că cel care ține controlul assupra procuraturii, ține controlul asupra statului și asta rămîne în vigoare, pentru că dacă nu era așa, nu se lupta așa aprig și cu așa metode”, a mai spus Diacov.
Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) se întrunește miercuri, 18 mai, pentru a examina raportul Comisiei de Evaluare a activității procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, raport care i-a dat calificativul „nesatisfăcător”. Dacă acceptă raportul de evaluare și calificativul, CSP trebuie să ceară demiterea din funcție a lui Stoianoglo. CSP poate însă returna raportul spre examinare, caz în care Comisia de evaluare are 10 zile pentru a reacționa.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1928
- Populația:
- 517 locuitori
Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.
Comentarii
(0)