|
Peste 600 de salvatori și 500 de carabinieri vor fi la datorie de Paștile Blajinilor
Peste 600 de salvatori și pompieri vor fi gata să intervină la stingerea incendiilor și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale în perioada 30 aprilie - 2 mai. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI vor fi de gardă lîngă lăcașele sfinte și cimitirele din țară.
În ajunul Paștilor Blajinilor, pompierii atenționează oamenii să respecte regulile antiincendiare. Să nu utilizeze focul deschis la igienizarea gospodăriilor, terenurilor, dar și la nimicirea gunoiului menajer. Să nu aprindă vegetația uscată și să mînuiască cu grijă lumînările și candelele aprinse. Oamenii sînt îndemnați să nu aducă la cimitire, pe mormintele apropiaților, coroane și flori artificiale. Acestea se pot aprinde, iar focarele se pot răspîndi rapid, transmite moldovenii.md cu referire la ipn.md.
De Paștile Blajinilor, la datorie vor fi prezenți și peste 500 de carabinieri, alături de reprezentanții poliției, care vor desfășura activități de menținere a ordinii și siguranței publice pe teritoriul și în preajma cimitirelor.
Circulaţia transportului pe strada Doina din capitală, cu excepţia transportului public, va fi restricționată. La necesitate poate fi oprită circulația și pe strada Socoleni, pe segmentul de drum cuprins între străzile Ceucari și Doina. Mai mulți agenți de patrulare vor fi prezenți și pe traseele din țară.
Poliția atenționează șoferii să circule cu respectarea limitelor de viteză și să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice. Totodată, le este recomandat să nu parcheze unitățile de transport în adiacentul cimitirelor, să nu lase în mașină la vedere lucruri de valoare (genți, bijuterii, resurse financiare, telefoane mobile). Totodată, pentru a evita crearea ambuteiajelor rutiere, poliția recomandă conducătorilor auto și pietonilor să dea dovadă de toleranță și respect reciproc.
Pietonilor li se recomandă să traverseze strada doar în locurile permise și doar după ce s-au asigurat că li se cedează trecerea. Să circule numai pe trotuare cînd strada este prevăzuta cu acestea și să evite, pe cît este posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Părinții sînt atenționați să-și supravegheze permanent copiii, iar în cazul în care constată că minorii lipsesc să anunțe imediat poliția.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1710
- Populația:
- 998 locuitori
Ofatinţi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaia Jizni și Ofatinţi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Ofatinți alcătuia 998 oameni în anul 2012. Satul Ofatinți a fost menționat documentar în anul 1710.
Comentarii
(0)