30 aprilie 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 2741
Peste 600 de salvatori și 500 de carabinieri vor fi la datorie de Paștile Blajinilor
30 aprilie 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 2741

Peste 600 de salvatori și 500 de carabinieri vor fi la datorie de Paștile Blajinilor

Peste 600 de salvatori și pompieri vor fi gata să intervină la stingerea incendiilor și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale în perioada 30 aprilie - 2 mai. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI vor fi de gardă lîngă lăcașele sfinte și cimitirele din țară.

În ajunul Paștilor Blajinilor, pompierii atenționează oamenii să respecte regulile antiincendiare. Să nu utilizeze focul deschis la igienizarea gospodăriilor, terenurilor, dar și la nimicirea gunoiului menajer. Să nu aprindă vegetația uscată și să mînuiască cu grijă lumînările și candelele aprinse. Oamenii sînt îndemnați să nu aducă la cimitire, pe mormintele apropiaților, coroane și flori artificiale. Acestea se pot aprinde, iar focarele se pot răspîndi rapid, transmite moldovenii.md cu referire la ipn.md.

De Paștile Blajinilor, la datorie vor fi prezenți și peste 500 de carabinieri, alături de reprezentanții poliției, care vor desfășura activități de menținere a ordinii și siguranței publice pe teritoriul și în preajma cimitirelor.

Circulaţia transportului pe strada Doina din capitală, cu excepţia transportului public, va fi restricționată. La necesitate poate fi oprită circulația și pe strada Socoleni, pe segmentul de drum cuprins între străzile Ceucari și Doina. Mai mulți agenți de patrulare vor fi prezenți și pe traseele din țară.

Poliția atenționează șoferii să circule cu respectarea limitelor de viteză și să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice. Totodată, le este recomandat să nu parcheze unitățile de transport în adiacentul cimitirelor, să nu lase în mașină la vedere lucruri de valoare (genți, bijuterii, resurse financiare, telefoane mobile). Totodată, pentru a evita crearea ambuteiajelor rutiere, poliția recomandă conducătorilor auto și pietonilor să dea dovadă de toleranță și respect reciproc.

Pietonilor li se recomandă să traverseze strada doar în locurile permise și doar după ce s-au asigurat că li se cedează trecerea. Să circule numai pe trotuare cînd strada este prevăzuta cu acestea și să evite, pe cît este posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Părinții sînt atenționați să-și supravegheze permanent copiii, iar în cazul în care constată că minorii lipsesc să anunțe imediat poliția.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
303 locuitori

Mihălaşa Nouă este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 2 km de oraşul Teleneşti şi la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 303 locuitori. Satul Mihălaşa Nouă a fost întemeiat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.