07 aprilie 2013, 10:06 Realitatea moldovenească views 6007
07 aprilie 2013, 10:06 Realitatea moldovenească views 6007

În Moldova a fost decretat pericol de inundații pe rîurile Prut și Nistru


Foto: moldovenii.md

Prim-ministrul în exerciţiu Vlad Filat, preşedinte al Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, a semnat astăzi o dispoziţie în legătură cu preconizata creştere a nivelului apei în rîurile Prut şi Nistru în următoarele zile, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern.

Vlad Filat a solicitat conducătorilor administraţiei publice centrale şi locale să întreprindă, în limitele competenţei, măsurile necesare asigurării bunei funcţionări a serviciilor respective, a instituţiilor din subordine, în special a celor de intervenţie, pentru evitarea consecinţelor ce ar putea fi provocate de inundaţii.

Ministerul Afacerilor Interne, în conlucrare cu autorităţile publice interesate şi cu autorităţile publice locale respective, va organiza activitatea Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale în regim de alertă, astfel încît acesta, în caz de necesitate, să intervină operativ şi plenar.

Autorităţile administraţiei publice locale vor pregăti forţele şi mijloacele necesare pentru acţiunile respective în caz de declanşare a unor situaţii excepţionale legate de inundaţii.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
68 locuitori

Bălţata de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul Bălţata de Sus se află la o distanţă de 26 km de orașul Criuleni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 68 de oameni. Satul Bălţata de Sus a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.