09 aprilie 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 1911
Muniții găsite în localitățile din R. Moldova: Intervenția geniștilor
Foto: facebook.com/MDAarmy
09 aprilie 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 1911

Muniții găsite în localitățile din R. Moldova: Intervenția geniștilor

Geniștii Armatei Naționale au lichidat 32 de obiecte explozive și 114 cartușe de diferit calibru găsite în municipiile Chișinău și Bălți, precum și în localitățile din raioanele Anenii Noi, Orhei, Dubăsari, Strășeni, Ialoveni, Sîngerei, Fălești, Ungheni și Hîncești.

În a doua jumătate a lunii martie, geniștii au intervenit în localitatea Cocieri, raionul Dubăsari, unde un localnic a găsit în grădina sa mai multe obiecte explozive, transmite stiri.md.

Este vorba despre o grenadă de mînă RKG-3, o grenadă VOG-17, un focos UZRGM și 114 cartușe de diferit calibru. Munițiile datau din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și au fost nimicite în siguranță.

De asemenea, specialiștii au intervenit în satul Grigorești, raionul Sîngerei, unde localnicii au depistat în pădurea din apropiere un proiectil de artilerie, calibru 122 mm, și o bombă de aruncător, calibru 120 mm.

La data de 1 aprilie, într-un cartier din Bălți a fost depistată o bombă de aruncător, calibru 82 mm. Obuzul a fost găsit în timpul unor săpături pe strada Burebista.

Ministerul Apărării menționează că toate munițiile au fost transportate la Centrul de instruire al Brigăzii „Moldova” pentru a fi distruse.

De la începutul anului, în total au fost efectuate 35 de misiuni de deminare, în urma cărora au fost distruse 120 de obiecte explozive de diferite tipuri și 7.999 de cartușe pe întreg teritoriul țării.

 

Sursa: stiri.md

Cuvinte cheie:

distrugerea , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1446
Populația:
522 locuitori

Trestieni este un sat din cadrul comunei Colicăuţi, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 522 de oameni. Prima atestare documentară a satului Trestieni datează din iunie 1446. La  acea dată satul se numea Trestiana şi se afla în componenţa ţinutului Hotin. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.