17 martie 2022, 16:30 Realitatea moldovenească views 1734
Pachetul de măsuri sociale destinat participanților la războiul de pe Nistru a fost votat în lectură finală
Foto: realitatea.md
17 martie 2022, 16:30 Realitatea moldovenească views 1734

Pachetul de măsuri sociale destinat participanților la războiul de pe Nistru a fost votat în lectură finală

Participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, dar și membrii familiilor lor, vor beneficia de o serie de măsuri de susținere socială. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost adoptat cu votul a 83 de deputați, transmite Noi.md.

Astfel, veteranii războiului de pe Nistru, părinții și văduvele acestora vor primi o indemnizație unică în valoare de 2500 de lei. De asemenea, proiectul de lege mai prevede includerea stagiului de cotizare a perioadei de participare la acțiunile militare și acordarea dreptului la ajutor material anual atît părinților, cît și văduvelor veteranilor de război. Participanții la războiul de pe Nistru le va mai fi acordat dreptul la alocația nominală pentru merite deosebite, indiferent de vîrstă. Pentru întreg pachetul de măsuri vor fi alocate 50 de milioane de lei din bugetul de stat.

În 2022, se împlinesc 30 de ani de la izbucnirea războiului de pe Nistru. În prezent, în țara noastră sînt peste 20 de mii de veterani, care au luptat și-au riscat viețile pentru independența și integritatea Republicii Moldova.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
3713 locuitori

Floreni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Floreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, pe malul stîng al rîului Bîc, în apropiere căii ferate Chișinău-Odesa, situat la 25 km de orașul Anenii Noi și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3713 oameni. Localitatea a fost atestată pentru prima dată în anul 1859 cu denumirea Broasca.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.