|
Taximetriștii au ieșit la protest
Zeci de taximetriști au venit în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta împotriva scumpirii gazului metan.
”Dacă vara cheltuiam în jur de 300 lei pentru gaz, acum cheltuim cel puțin 600. Nu mai facem față cheltuielilor.. Vrem măcar o recompensare. Sîntem plini de datorii și nu mai facem față cheltuielilor”, spune un taximetrist.
Taximetriștii spun că vor sta în fața Guvernului pînă nu o să iasă cineva din funcționari.
”Eu nu am votat pentru aceia ca să fie majorate prețurile de cîteva ori. O să ieșim și mai mulți oameni. Vrem să se ieftinească prețul la gazul metan”, a declarat un alt șofer.
Potrivit unui comunicat difuzat anterior de asociație, din cauza creșterii prețurilor la gazul metan, serviciul de taxi devine nerentabilă atît pentru șoferi, cît și pentru companiile de taxi, și va duce la creșterea tarifelor.
Totodată, ATAT atarge atenția că „multe companii de taxi locale au devenit ostatici direcți sau indirecți ai cooperării cu platformele mobile străine de comenzi de taxi, deoarece tarifele sînt dictate de șeful de la Moscova. Companiile nu își pot stabili propriile prețuri, iar pentru a rămîne cumva pe linia de plutire, recurg adesea la încălcarea legilor fiscale și la practicarea transportului ilicit de persoane – acțiuni care s-au intensificat după creșterile mari la prețul gazului metan de la sfîrșitul anului precedent. Acestea, ca efect indirect și imediat, provoacă concurență neloială severă și daune companiilor concurente. Asistăm la un paradox uluitor în Moldova: prețurile la gaze ne sînt dictate de la Moscova și tot de acolo se stabilesc și tarifele în taxi!”, susține Asociația Transportatorilor Auto în Regim de Taxi.
ATAT susține că din cauza lipsei unui cadru legislativ care să reglementeze activitățile platformelor mobile străine pe piața serviciilor de taxi din Moldova, agregatorii străini nu sînt înregistrați local, iar acest fapt le permite să nu plătească impozite, dar să-și dicteze condițiile, încălcînd legislația concurențială și anti monopol: „Mai mult decît atît, taximetriștii din companiile care nu pot în nici un fel să stabilească tarife care să acopere costuri și impozite încep să protesteze, exprimîndu-și nemulțumirea față de creșterea prețurilor și lipsa de venituri. Se poate presupune și faptul că este în beneficiul cuiva să creeze tensiune în societate prin astfel de manipulări simple”.
Taximetriștii cer ca platformele mobile străine care activează în domeniul taximetriei să se înregistreze legal în R. Moldova și condiții egale pentru jucătorii de pe această piață.
Sursa:
- Cînd speră România să adere la spațiul Schengen
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 2039 locuitori
Rădenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Rădenii Vechi este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2039 de oameni. Satul Rădenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1437.
Comentarii
(0)